E3 2016: Microsoft utannonserade ”Project Scorpio”

Microsoft jobbar inte endast på en mindre konsol utan även på en helt ny konsol, den kraftfullaste konsolen någonsin enligt Microsoft.

E3 2016: Microsoft utannonserade ”Project Scorpio”

Xbox One S var det som öppnade upp Microsoft presskonferens på E3, men det var inte allt dom hade att visa eller berätta för oss.

I slutet på sin presskonferens bekräftade Microsoft att dom tillsammans med flera utvecklar jobbar på en ny One-konsol som just nu går under namnet ”Project Scorpio”.

Microsoft säger att detta är konsolen som både fans men speciellt utvecklarna vill ha och då är det kraften i konsolen som man är ute efter.

”Project Scorpio” kommer bland annat att ha 6 teraflops vilket ska göra det möjligt att spela spelen i 4K samt stöd för VR, det lilla vi kan se i trailern (se nedan) är att det ser ut som vi kan hitta ett fullstort grafikkort i denna konsolen, detta kan självklart vara något som bara visas upp i trailern.

Men OM Microsoft skulle lyckas få in ett fullstort grafikkort som vi annars har i våra desktop datorer kan vi nog räkna med en hel del kraft i ”Project Scorpio”.

Viktigt att veta är att Microsoft inte kommer överge Xbox One eller One S med denna konsolen utan kommer fortsätta släppa mjukvara samt spel till dom ”gamla” konsolerna.

”Project Scorpio” väntas komma julhandeln 2017 och vi kommer nog garanterat få se och höra mer om konsolen fram tills dess.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord