E3 2014: Ubisoft

Att Ubisoft skulle presentera Assassin’s Creed visste vi redan. Det redan utannonserade ”Unity” drar flagskeppet vidare. Mer intressant var det att se ifall Ubisoft hade några nya ess i rockärmen att trollbinda publiken med. Personligen så hoppades jag på en ny IP eftersom att det har varit lite ont om helt nya titlar och mycket spel som har presenterats har varit uppföljare på spel vi redan känner till eller spel som redan är officiella.

Far Cry 4 – Release: 2014.11.08
Dan Hay – Creative Director på Ubisoft Montreal visade upp en scen ur det kommande Far Cry 4. Spelet utspelar sig på en resa till Himalaya där huvudkaraktären endast har ett falsk pass, lite pengar och en pistol. Videon visar hur karaktären sitter på en buss som blir stoppad av soldater och därifrån eskalerar situationen till att man blir presenterad för en ny karaktär som i nuläget är namnlös. Far Cry 4 kommer i vinter till Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4 och PC.

FarCry4_1

Just Dance 2015
Jason Altman – Executive producer för Ubisoft Paris presenterade Just Dance 15. Den stora nyheten med Just Dance 2015 är att man kan spela online med hur många spelare man vill genom att använda sin smartphone som kontroll. Genom att ladda ner en gratis app på sin smartphone kan man ta det av spelet genom att koppla upp sig via appen till spelet och smartphonen kommer fungera som en kontroll och hålla koll på spelarens poäng och jämföra den med andra spelares. I Just Dance 2015 kan man även lägga upp sina egna dansvideos till andra spelare som kan tävla emot dig eller använda din video som utmaning, Just Dance 2015 kommer i oktober i år.

Tom Clancy’s: The Division
Petter Mannerfelt – Producer hos Massive visade oss ett smakprov på det kommande The Division som redan är officiellt. Spelet kommer utspela sig i New York där ett virus har brutit ut och tagit störta delen av befolkningen och lämnat staden till att falla samman. Spelaren intar rollen som en agent i ”Division” – tränad i hemlighet för att söka svar på virusets egentliga bakgrund och testa verkligheten bakom konspirationsteorierna. I gameplayet som visades fick vi se att spelaren kommer röra sig i en grupp av fyra vilket speglar titelns MMO-natur. Man fick även se att huvudkaraktären både slåss mot fientliga invånare i staden och en slags auktoritet som kan bära ansvaret för viruset, dock får vi vänta på detta äventyr till 2015.

The Crew – Release: 2014.11.11
Julian Gerighty – Creative Director för Ivory Tower presenterade The Crew som bäst beskrivs som ett bil-MMO, spelaren kan ta sig från kust till kust i USA i en öppen värld utan laddningstider. Spelaren kommer kunna skapa sina egna bilar och skapa ett lag som kan tävla med andra lag världen över. The Crew kommer att bjuda på bland annat två timmars uppdrag och ändlös terräng att färdas på samt nya speltyper som spelare kan tävla i eller bara ha kul med. En stängd beta kommer äga rum 23 juli som man kan få chans att ta del av om man registrerar sig och skriver upp sig för beta-testning.

TheCrew_1

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
Yves Guillemont – Grundare och CEO för Ubisoft utannonserade ett nytt Rainbow Six och det visades gameplay på det kommande spelet där man antigen tar rollen som kriminell eller insattsstyrka. Om spelaren väljer att vara kriminell så ska man hålla ett hus och lyckas hålla sin gissla tills det att tiden går ut, medan insattstyrkan har som uppgift att sätta gisslan i säkerhet. Det sades inte så mycket om Rainbow Six: Siege mer än att det nu är en officiellt titel som kommer komma inom en snar framtid.

RainbowSix_1

Andra spel som visades upp var Shape Up som är ett träningsspel som inte fokuserar på att träna utan mer på att göra mini games i form av träning. I Shape Up tävlar man mot andra spelare i olika grenar t.ex göra armhävningar och fler armhävningar kommer att spegla svårighetsnivån genom att tyngre föremål visas på skärmen. Målet är att ha tyngds objekt på sig innan tiden går ut. Spelaren kan även göra en utmaning och skicka vidare till en kompis eller tävla mot sig själv. Shape Up kommer lanseras någon gång i december. Valiant Hearts: The Great War visades upp där spelaren intar rollen som en hund i första världskriget. Spelaren kommer få följa fyra olika människoöden i form av ett sidescroll spel, där meningen med spelet är för att utbilda och informera om första världskriget i en sentimental och spännande berättelse. Valiant Heart: The Great War kommer finnas tillgängligt 25 juni.

Ubisoft visade helt klart upp snygga titlar och ett efterlängtat Rainbow Six – dock så kände jag mig trots detta inte helt tillfredsställd med Ubisofts presskonferens. Det är lite som EAs presskonferens i det att de visar upp snygga titlar men inget helt nytt som var spännande nog. EA och Ubisoft förlitar sig helt enkelt mycket på den franchisen de redan har och vet säljer. Om de har valt att visa upp en redan existerande IP hade ett nytt Beyond Good and Evil varit ett spel som fångat mitt intresse, men det finns väl alltid ett nästa år…

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord