E3 10: Xbox 360 250GB Modell

Som vi alla redan vet vid det här laget så presenterade Microsoft en helt ny Xbox 360 under årets E3-mässa. Det var många som trodde att Microsoft skulle presentera en ny Xbox som skulle gå under namnet Xbox 360 Slim, det blev dock inte namnet utan den heter fortfarande endast Xbox 360, men den är ny och tunnare.

Det var under Microsofts media briefing de presenterade en ny Xbox 360, med en stor 250 GB inbyggd hårddisk. Den nya Xboxen med 250 GB hårddisk och inbyggd Wi-fi 802.11 b/g/n nätverk, ska dessutom ligga på samma pris som tidigare versioner när den kommer till Sverige runt den 16:e juli i år. Maskinen har också bytt färg från vit till glansig svart och är mindre både i bredd och höjd gentemot den äldre versionen av Xboxen. De pratade också om att det ska komma en ännu billigare varient vid ett senare tillfälle, som kommer ersätta arcadeversionen.

Den interna hårddisken på 250 GB ska du kunna komma åt att uppgradera via en liten lucka, som du ska kunna öppna utan några extra verktyg. Den nya hårddisken är tyvärr inte kompatibel med de äldre varianterna, vilket gör din nuvarande Xbox mer eler mindre obrukbar. Den nya hårddiskens portar ser ut av vara standard SATA ström och data-portar, till skillnad mot den gamla hårddisken som hade en egen lösning för detta.

Insidan av den nya Xboxen består av en 45nm integrerad CPU och GPU. Den gamla Xboxen hade vid releasen en 90nm processor som senare uppgraderades till en 65nm processor vilket ledde till en mer energisnål och kallare processor men framförallt billigare tillverkningskostnader.

Den nya Xboxen ska vara betydligt tystare än den äldre modellen, för att du ens ska höra att den är igång så måste du sätta ditt öra emot själva chassit. De dubbla chassifläktarna ska vara utbytta mot en enda större fläkt som ska ha hjälpt till att få ner ljudnivån på konsolen. Självklart blir ljudnivån något högre när du sätter i en DVD, men sägs inte ens vara i närheten av ljudnivån av den gamla. Många jämför ljudnivån på den nya Xboxen med en DVD-spelare, om detta stämmer får vi se inom kort när vi får in vår recensionskopia av konsolen.

Förutom större hårddisk, inbyggd Wi-fi och lägre ljudvolym så är den nya Xboxen också utrustad med touchknappar. Så nu räcker det med att du bara nuddar startknappen för att Xboxen ska hoppa igång, du hör ett pip som ska indikera att konsolen har startat.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord