E3 10: Allt om Microsoft Kinect

Under årets E3-mässa passade Microsoft på att presentera en slutgiltig version av deras nya rörelsekontroller, som tidigare gick under arbetsnamnet Project Natal. Den största skillnad mot konkurrenternas rörelsekontroller är att Microsofts version inte kräver några fysiska kontroller.

Microsoft Kinect bygger helt och hållet på kamerateknik, som upptäcker alla dina rörelser och kan urskilja dina olika kroppsdelar så som händer, armar, knän och fötter med mera. T.ex. så kan du luta dig åt vänster eller åt höger för att styra saker på skärmen, eller som i Nintendo Bowling så kan du göra exakt samma rörelser fast utan kontroll.

Det som gör Kinect extra intressant är att dess funktionalitet sträcker sig mycket längre än till spelen, då det även fungerar i Xbox 360 systemet. Tack vare en inbyggd mikrofon kan du röststyra din Xbox, t.ex. när du ser på film så kan du säga till din Xbox att pausa eller spola filmen framåt. Du kan också videochatta med dina kompisar på Xbox Live och bläddra i menyerna i dashboarden genom att placera din händer på det du vill klicka på osv.

Något som man också verkar slippa med Kinect är kalibrering, som konkurrenterna Sony och Nintendos rörelsesystem fortfarande kräver. Den enda form av vad man skulle kunna kalla kalibrering är att ”vissa” spel till Kinect säger till dig att du ska stå i en viss posé i någon sekund, precis innan du börjar spela. Men under E3-mässan såg vi även spelare hoppa in och ut ur spel utan att göra ens denna form av kalibrering.

Kinect sägs komma i början av november 2010 i nord amerika och lagom till julhandeln i resten av världen, men av de prisuppgifter vi hittills fått in så verkar det inte finnas något som är bekräftat av Microsoft ännu. Nedan hittar du listan på de Kinectspel som förväntas finnas på marknaden i och med releasen.

Spelen
Child of Eden
Kinectimals
Star Wars Kinect
Kinect Sports
Forza Motorsport Preview
Kinect Joy Ride
Dance Central
Your Shape: Fitness Evolved
Kinect Adventures
Motion Sports
EA Sports Active 2.0
Sonic Freeriders

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord