Det ultimata Dark Souls II

När jag hade dräpt sista bossen i Crown of the Ivory King trodde jag min tid med Dark Souls II var över, jag hade fel. Det gick lite mer än en månad och den 24:e november utannonserade Bandai Namco att de inte var färdiga med DSII, och den 2:a april släpptes Scholar of the First Sin här i Europa.

SOTFS är i en mening ”den ultimata Dark Souls II-upplevelsen”. Utgåvan i sig finns tillgänglig till alla tidigare plattformar men även för PlayStation 4, Xbox One och PC med stöd för DX11. De tre nya formaten har också fått grafiska förbättringar och flyter dessutom felfritt i 1080p med stabila 60fps, det är kort sagt tekniskt optimerat. En annan förbättring är det maximala antalet spelare online som numera är sex istället för fyra, nu kan två extra personer hjälpa till när du möter spelets brutala fiender. Den här versionen inkluderar också alla tidigare DLC som släppts: Crown of the Sunken King, Crown of the Old Iron King och slutligen Crown of the Ivory King.

SOTFS-Multiplayer

Den person som väljer att plocka upp SOTFS till någon av ovanstående plattformar får dock räkna med att börja om från början. Det är endast PS3, X360 och DX9 som kan utnyttja sina tidigare sparfiler och fortsätta äventyret utan att behöva starta om från ruta ett. Dessa får dock inte samma tekniska förbättring vilket enligt min mening gör det lätt värt att påbörja en ny resa om senaste generationens konsoler finns tillgängliga i ditt hushåll, eller en bra dator. Det faktiska äventyret är sig likt, det innehåller en ny boss (som släpptes med patch 1.10 för DSII) och fiender är placerade på annorlunda platser men utöver det är det små skillnader som skiljer sig. Varför ska man då skaffa Scholar of the First Sin?

SOTFS-Aldia

Om du är ny för Souls-serien och kanske inte upplevt From Softwares oförlåtande rollspel är detta ett fantastiskt erbjudande som ger dig långt över 100 speltimmar. Du kanske sitter och spelar Bloodborne just nu till din PS4:a och du vill uppleva mer av vad denna studio har att erbjuda, då är SOTFS rätt för dig. I ärlighetens namn är det här något som passar de oinvigda bättre men som en veteran blir du inte besviken, du kanske rentav återupptäcker din kärlek för DSII. Jag har gjort det iaf men trots att jag vill fokusera på Bloodborne har jag ändå svårt att slita mig eftersom Dark Souls II till PS4 känns helt rätt, om du inte tror mig är det bara att ta en tripp till Drangleic men risken finns att du stannar kvar längre än du hade räknat med.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord