CES 2011: IdeaPad U1 Hybrid

I veckan så gick CES-mässan i Las Vegas av stapeln, precis som varje år och en av stora nyheterna från Lenovo på mässan var deras nya IdeadPad U1 Hyrbrid. Som både är en Tabletbaserad multitouchenhet som drivs av Android 2.2, samtidigt som det också är en fullfjädrad Windows 7 PC.

Tabletformen kallar Lenovo för LePad, som är en supertun tabletform med multitouch, som t.ex. iPad eller Samsungs Galaxy tab. LePad erbjuder förutom mycket bra batteritid annars samma funktioner som alla andra surfplattor som jag personligen gärna vill kalla dessa enheter. Som möjlighet att surfa på nätet, kolla på bilder, film och lyssna på musik. Självklart kommer man även kunna köra diverse specialanpassade Andriod-appar på enheten.

När du sedan behöver full PC-funktionalitet stoppar du i multitouchenheten i U1-basen, som Lenovo kallar den. Som är en notebook där multitouchenheten agerar som skärm. Om vi har förstått det hela korrekt så ska man även i själva ”notebook-läget”, dvs när båda enheterna är sammankopplade kunna växla mellan Android 2.2 och Windows 7 utan omstarter och liknande.

Vi postar mer information om den här enheten här på PowerGamer.se så fort vi får reda på mer detaljer.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord