Är framtiden, framtiden?

Det var elva år sedan det första Call Of Duty-spelet lanserades och det har onekligen hänt mycket sen dess. De främsta tidsepokerna Call of Duty har handlat om är andra världskriget, kalla kriget och moderna krig. Dock så har vi fått en liten aptitretare om en ny tidsepok från både Call of Duty: Black Ops 2 och Call of Duty: Ghosts, tidsepoken jag pratar om är framtid. Nu när det elfte spelet är runt hörnet som kommer utspela sig i framtid ställer jag mig själv frågan; Har Call of Duty-serien lämnat moderna krig bakom sig och hur långt in i framtiden kommer vi få spela.

Det kommande Call Of Duty: Advanced Warfare kommer utspela sig år 2054, detta medför att soldaterna i spelet kommer vara mer utvecklade än tidigare. Vi har redan sett att fysiken i det kommande spelet är annorlunda, då spelaren kommer introduceras till ”Exoskeleton Technology” som i stort sätt innebär att spelarens karaktär kommer vara utrustad med en rustning som tillåter spelaren att bli osynlig, hoppa högre och ha tillgång till jetpack. Detta väcker lite tankar från min sida om Call Of Duty håller på att gå in i en Sci-fi era. Exoskeleton Technology som det heter i Call of Duty: Advanced Warfare har redan blivit introducerat i andra Sci-fi shooters, så som Halo, Crysis, Titanfall och Destiny.

advanced_warfare1

Även om Call of Duty: Advanced Warfare utspelar sig i gränslandet mellan modern shooter och Sci-fi shooter så undrar jag om Call of Duty kan stå stark i sci-fi scenen när det redan finns spel som Mass Effect, Metroid, Halo, Warframe, Destiny, Titanfall, Xcom, Defiance, Crysis och Dead Space. I nuläget slåss Call of Duty med Battlefield om shooter-scenen, så att vidga sin scen till att ta plats på Sci-fi scenen kan antigen vara ett väldigt bra eller ett väldigt dåligt drag. Givetvis har Call of Duty redan en bred publik, men kommer Call of Duty-spelaren hänga kvar om spelserien går in i en ny era som vi redan känner till.

Jag är en aning splittrad i denna fråga då jag är för att Call of Duty utvecklar sig och inte står och trampar i samma spår, men åt andra sidan så är mina favorit titlar i Call Of Duty-serien de äldre titlarna som utspelar sig i andra världskriget och kalla kriget, jag gillade när Call Of Duty fortfarande var någorlunda basic. Vad tror du? är framtiden Call of Dutys framtid eller tror du att dåtiden är Call of Dutys framtid?

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord