AOC G2460P

För oss gamers är det otroligt viktigt att ha rätt hårdvara, för att få den mest ultimata spelupplevelsen. Därför är jakten på den perfekta skärmen alltid ett faktum. Den senaste skärmen vi testade var Philips 242G5 som vi blev otroligt imponerade över, men nu är det dags för en närmre titt på AOC:s direkta konkurrent till ovannämnda produkt.

Precis som Philips motsvarighet är det här en dedikerad gaming-monitor som erbjuder en uppdateringshastighet på 144hz och precis som vi nämnde i texten till Philips-skärmen gäller det även här att man har hårdvara som kan spotta ur sig bilder i denna raska takt för att man fullt ut ska kunna njuta av allt som skärmen har att erbjuda.

aoc_g2460p_pic01

Skärmen levereras med VGA, DVI, HDMI och DisplayPort när det kommer till intressanta anslutningar och kommer dessutom med ett antal USB-portar, för den som vill använda skärmen som en extern USB-hub. Ivriga som vi alltid är satte vi snabbt igång med våra tester och det allra första man lägger märke till på en sådan här ”snabb” skärm är att den inte alls lider av de problem som vi brukar kalla för ”Ghosting”, en sjukdom som många andra skärmar i den här prisklassen annars brukar dras med. Istället får du en kristallklar och, precis som med Philips motsvarighet, en otroligt mjuk och följsam bild.

Det är idag egentligen svårt att hitta några direkta nackdelar på en skärm i det här segmentet, men en sak som vi tänkte på är att betraktningsvinklarna känns något begränsade. Enligt specifikationerna så ska det vara exakt samma som på Philips-modellen, men här känns de av någon konstig anledning mer påtagligt. Det är värt att nämna, även fast vi inte skulle få för oss att dela ut ett minuspoäng då hela tanken ändå är att man ska sitta rakt framifrån när du spelar.

aoc_g2460p_pic02

AOC G2460P erbjuder egentligen, precis som Philips motsvarighet, allt man kan önska sig. Men med AOC känns det som det gjorts en del kompromisser för att nå dit. Jämfört mot konkurrenten där vi skrev om den naturtrogna och djupa färgåtergivningen känns bilderna här istället urtvättade och matta,  om endast i vissa sammanhang. Det borde rimligtvis inte vara någon större skillnad och risken att du märker av det är möjligen minimal, men när man ställer dessa två skärmar mot varandra så ser man skillnaden. Möjligtvis går det justera i menyerna men för att det ska vara rättvist har vi kört plug n’ play genom hela testet och kan inte ge det någon tid för inställningar.

Om du inte bryr dig om det faktum att Philipsskärmen är ca 700 SEK dyrare i handeln än AOC’s motsvarighet, så ska du välja Philips som vi anser vara den bättre av dessa två. Men om du känner att du vill spara några slantar samtidigt som du faktiskt får tillgång till en helt okej skärm, som erbjuder enormt snabba uppdateringshastigheter så är inte AOC något dåligt val.

aoc_g2460p_pic03

Bortsett från vissa kompromisser tycker vi att den här modellen fortfarande är väldigt intressant, speciellt för det blygsamma priset. Man får mycket skärm för pengarna och om det enbart är gaming man ska använda den för känns det som det mer ekonomiskt försvarbara valet. Vill du istället ha en all-around skärm som lämpar sig för fler olika applikationer, samtidigt som du får 144hz när du väl väljer att spela. Då hamnar Philips 242G5 strax före AOC G2460P i det här testet vi gjort.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord