AOC E1659F

En andra skärm kan vara mycket användbar för att i första hand kunna öka sin produktivitet – men under vissa omständigheter också när man ”bara” använder sin dator för spelande. AOC-skärmen E1659F har en mycket simpel och intressant lösning för detta och är dessutom en skärm helt utan display-portar, då man istället har man valt en betydligt smidigare och framförallt snabbade lösning.

AOC E1659F är en 15.6-tums skärm vars formfaktor påminner otroligt mycket om en läsplatta på alla möjliga olika sätt och vis samtidigt som det är en mycket kapabel sekundär skärm för diverse olika användningsområden. Det allra första man tänker på och lägger märke till är att varken finns displayportar eller strömingångar på baksidan av skärmen. Istället hittar man en enda USB-ingång och nu förstår ni nog vart detta är på väg. AOC har valt en teknik de kallar för ”DisplayLink” som överför bildsignalen via USB, samma källa som skärmen också får sin ström ifrån.

aoc_e1659f_pic03

I teorin finns det egentligen ingen begränsning i hur många sådana här DisplayLink-skärmar du skulle kunna ha inkopplade samtidigt i din PC, utöver begränsning i antal USB-portar. En viktigt faktor att nämna här är att det finns stöd både för USB 2.0 såväl som för USB 3.0, där 3.0 givetvis rekommenderar på grund av den supersnabba överföringshastigheten, som är upp till 10ggr snabbare jämfört mot USB 2.0.

Med detta så bjuds du på en mycket hög bildkvalitet på den 15.6-tum stora skärmen. Med en kontrast på 500:1, en upplösning på 1366×768 och en uppdateringshastighet på 5ms är det mer än väl för en sekundär skärm som denna.

aoc_e1659f_pic02

Trots att detta är en skärm som fungerar fullgott som sekundär skärm i de allra flesta gamingsyften känns det dock som den i första hand är framtagen för att öka produktiviteten i affärssyften – vilket den gör med glans. Den tillåter dig dessutom att beskåda bilder både i porträttformat och i landskapsformat och är dessutom utrustad, precis som allt annat idag, med ett auto pivot-läge som själv känner av i vilken position skärmen är i.

Inbyggt i denna skärm är också ett anpassningsbart stöd eller ställ, så du snabbt och lätt kan placera den på ditt skrivbord, samtidigt som det också faktiskt är utrustad med VESA-fästen för smidig montering på en vägg eller ett tredjepartsställ, ifall du hellre vill använda en sådan lösning.

aoc_e1659f_pic01

Det här är en perfekt skärm för alla som är ute efter något portabelt som går snabbt och lätt att koppla in. Den är t.ex. perfekt för företagspresentationer eller liknande och är något vi verkligen kan rekommendera som ett alternativ mot att bära med sig en vanlig DVI-skärm av samma storlek.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord