Antec DF-85

Under ett par veckor nu har vi hårdtestat ett multifunktionellt högprestandachassi från Antec, som går under namnet DF-85 och tillhör deras Dark Fleet-serie. Chassit är till att börja med utrustat med en fast SSD-docka, separata kontroller för alla fläktarna och andra smidiga funktioner, allt för att göra byggandet av din nästa prestanda dator så lätt och smidigt som möjligt.

DF-85 chassiet är gigantiskt och man ser direkt att det här verkligen riktar sig till entusiaster på pc-byggarmarknaden. De stora sidoplåtarna är lätta att montera av då de endast sitter fast med två tummskruvar och den ena sidoplåten är givetvis genomskinlig så man snabbt och enkelt ska kunna se hur ens komponenter mår i chassit. På framsidan hittar vi tre stora fläktar som alla är utrustade med tvättbart filter som är lätt att lyfta ur och göra rent, samt separata varvtalsregulatorer för varje fläkt. Så här behöver du inte in och trixa i någon mjukvara då allt styrs direkt via chassit. Vi hittar även en USB 3.0-port på framsidan men det är det som är ovanför dem som är det mest intressanta. Här hittar vi nämligen en fast dockningsstation för SSD-hårddiskar, så du väldigt lätt kan trycka in hårddisken och hitta det du vill komma åt på enheten. Du behöver alltså inte ta dig in i chassiet och gräva för att koppla in lösa hårddiskar, det här är något som vi på PowerGamer uppskattar att Antec gjort då man ibland har en del lösa hårddiska liggandes som man aldrig har tid att hålla på att koppla in och ur hela tiden. Men nu har Antec löst det på ett riktigt smidigt och bra sätt.

På baksidan av chassit hittar man två stora röda 120mm LED-fläktar, två hål för vattenkylningskomponenter och sju expansionsslottar samt en fyrkanalig tvåhastighets fläktkontroller. I botten finns det ett stort uttag för nätdelen, som vi valt att använda Antecs CP-1000 som ni hittar i en separat hårdvarutest här på PowerGamer. Givetsvis kan man trycka in en nätdel av valfritt fabrikat här också. Det finns flera olika monteringshål för nätdelen beroende på om du vill ha den liggandes eller stående. Vilket beror lite på hur du vill dra kablarna i chassiet. Vi gillar att Antec har lämnat många öppna möjligheter med den här
produkten.

På ovansidan hittar du två 140mm fläktar som blåser luften upp och ut ur chassit för att bli av med all värme som skapas där i med alla smaskiga komponenter som ska stoppas i. DF-85 står stabilt på golvet med hjälp av fyra gummifötter som kändes riktigt robusta. På botten innuti chassit hittar man även hål för att montera en SSD-hårddisk, för den som vill det.

Vi har även testkört chassit med flera olika datorkomponenter i för att kolla varmäutveckling osv, men det kommer du kunna läsa mer om i en separat artikel här på PowerGamer inom kort. Den här testen är enbart för chassist självt.

Om man är ute efter ett riktigt grymt prestanda chassi för att bygga en elak monsterdator i så kommer Antec DF-85 lätt att uppfylla alla dina krav du kan tänkas ha. De har gjort ett riktigt bra jobb i framtagandet av det här chassit. Rikligt med funktioner redan innan du väljer att stoppa in komponenter i det och med gott om plats finns det egentligen inget som begränsar dig i dina användningområden för chassiet. Antec har valt inte ha verktygslösa slots i chassit för att minska ljudnivån något, samt för att höja säkerheten för användarens komponenter. Med DF-85 har du stora valmöjligheter i hur du väljer att dra dina kablar och vi kan lova att du kan få det riktigt rent och snyggt i chassit. Den externa SSD-dockan är något vi inte tidigare sett på ett datorchassi på det här sättet, vilket gör Antec ganska unika i sitt design och funktionsval. De medföljande fläktarna erbjuder rikligt med luftgenomströmning och värme kommer antagligen inte bli något problem, fast skulle du ändå vara orolig för det så kan du ju välja att använda dig av vattenkylning som det finns gott om rum för i chassiet med förborrade uttag och kopplingshål direkt i chassiet. Du har även möjlighet att montera fast en 120mm fläkt till på ena sidodörren för extra luftflöde men i vår erfarenhet med chassiet tror vi inte att det kommer behövas.

Det måhända att detta chassiet inte är för dig som bara är ute efter att bygga ihop en surfdator men för er som har lite högre krav på byggkvalitet och prestanda rakt ur lådan så tror vi knappast att det finns något bättre chassi på marknaden just nu. För Gamers som är ute efter att bygga en ny rigg så ska det här vara första valet och tillsammans med Antec’s egna nätdel CP-1000 så kommer du garanterat få en mycket kompetent maskin som presterar utöver det vanliga. In med det värsta moderkortet, processorn, minnen och grafikkortet så har du en extremt kraftfull maskin som kommer kunna spela de senaste spelen utan värmeproblem nu och i framtiden. På grund av allt utrymme som finns i själva chassiet har du på ett sätt också ett ganska framtidssäker grund att bygga dina maskiner på då det stödjer både ATX och den kommande CPX formfaktorn. Något som inte många andra chassin på marknaden gör för tillfället. Det finns inte mycket negativt att säga om den här produkten men om vi måste nämna något så är det väl priset som ligger någonstans runt 1500 riksdaler utan nätdel, vilket är i mastigaste laget. Men om man tänker på vad man får så borde inte det hindra dig från att investera i detta monster.

Bra
+ Otroligt gott om utrymme
+ Extern SSD-docka
+ Färdiga uttag för vattenkylning
+ Separata varvtalsregulatorer till fläktarna

Dåligt
– Finns egentligen inget att klaga på alls.

Specifikationer:
3 x variabla hastighetskontroller för 120mm LED-fläktar
2.5″ hot-swap SATA (SSD-kompatible) hårddiskdocka
3 x tvättbara fläktfilter, med verktygslös urmontering
2 x 140mm TwoCool fläktar inkluderade
4x externa 3.5″ Fleet-swap SATA dockor
Fönsterpanel på ena sidordörren
CPU-cutout och kabelhantering
Gummiportar för vattenkylning
Låsbara dörrar
Bottenmonterad nätdel för mindre oljud, kompatibel med både ATX PSU samt Antec’s CPX
Moderkort: Mini-ITX, microATX, standard ATX
Nätdel: ej inkluderad i priset
Enhetsdockor Externt: 3×5.25″, 1x topmatad 2.5″ SATA SSD-docka.
Enhetsdockor Internt: 6x 3.5″, 1x bottenmonterad 2.5″ SSD
Fläktar: 1x top 140mm, 1x 120mm, 2x 120mm
Expansionsslots: 7st
Frontportar: 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, Audio in/out


Vi kommer inom kort skriva mer om både Antec CP-1000 och Antec DF-85 tillsammans med andra datorkomponenter, som vi väntar på ska bli levererade. Utöver en artikel på ett PC-bygge vi har planerat, kommer vi även försöka få upp en videoserie under november där vi går igenom alla komponenter du behöver för att själv bygga en riktigt grym speldator.

Skriv en kommentar

Glömt ditt lösenord