1
kommentar
Zynga kommer att genomföra massavskedningar
Av: Xavier Ladu, den: 24 oktober, 2012 kl kl. 00:44

Runt 5% av Zyngas anställda kommer att få lämna företaget när cheferna meddelat att man tänker minska personalstyrkan och ett flertal kontor kommer att drabbas av dagens besked. Dessutom riskerar ytterligare kontor att läggas ned och äldre titlar kommer att stängas enligt dagens besked.

Studion Zynga som står bakom Farmville och Mafia Wars som är populära att spela via Facebook har genom stora förändringar meddelade företaget idag. Snart ska företaget presentera sin kvartalsrapport och inför den har man meddelat sina anställda att flera stycken kommer att avskedas. Kontoret i Austin kommer att minskas vilket betyder att drygt 100 personer mister sina jobb där och den i Boston kommer att avvecklas helt. Zynga Japan och UK riskerar också att läggas ned enligt kommunikén som cheferna skickat till sin anställda idag.

Runt 13 äldre spel kommer att läggas ned och exakt vilka det handlar om är oklart än så länge. The Ville som påminner om The Sims Social släpptes i somras kommer att klara sig, men budgeten för spelet kommer att skäras ned och därmed kommer uppdateringarna vara mindre frekventa. Indiana Jones Adventure World som utvecklades av de anställda i Boston kommer med stor sannolikhet att stängas ned efter dagens besked. Någon officiell kommuniké har inte kommit än utan det handlar om att någon eller några anställda har läckt ut den till spelpress, vilket har varit källan för de spelsiter som har skrivit om detta.

Källor: VG247.com, Gamasutra


1 Kommentar

  1. Profile photo of Anders Sandberg

    Anders Sandberg säger:

    Lite förvånad är jag ändå då jag fått intrycket av att det går väldigt bra för Zynga och deras titlar, men tydligen trodde jag fel.

    den oktober 24, 2012 kl kl. 01:36 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.