Medal of Honor Warfighter

Plattform: Xbox 360, Playstation 3, PC
Releasedatum: 2012-10-25
Genre: Shooter
Utgivare: EA Games
Utvecklare: Danger Close
PEGI: PG-16
Bra:
• Grafiken • Ljudet • Storyn • Multiplayer
Dåligt:
• För kort kampanj
 • Små störande AI-buggar

Betyg

4.0
VN:F [1.9.22_1171]
Användarbetyg: 3.7
16
kommentarer
Medal of Honor Warfighter
Av: Daniel Green, den: 24 oktober, 2012 kl kl. 16:25

Nästa del i den anrika shooter-serien är nu här och PowerGamer.se har givetvis varit flitiga och spelat klart kampanjen, samt grävt en hel del i det omfattande multiplayerläget som det här spelet har att erbjuda.

Vi börjar med kampanjen som var det som jag personligen såg fram emot allra mest när jag satt och väntade på den här titeln då jag egentligen inte alls är intresserad av multiplayer överhuvudtaget. Dock kan vi redan nu avslöja att du hittar tyngpunkten i multiplayerdelen, som känns väldigt genomarbetad och välgjord. Med det sagt, betyder det absolut inte att kampanjen på något sätt skulle vara dålig. Kampanjen är karaktärsdriven precis som i föregående spel vilket passar upplägget väldigt bra, samtidigt som man får ett helt annat förhållande till karaktärerna i kampanjen. Totalt är det 13 uppdrag som du klarar av på runt 5-6 timmar om du är det minsta erfaren inom genren, vilket är lite kort fast den å’ andra sidan är väldigt fartfylld och spännande.

Men i ett spel där det görs aktiva val att ha med både singel och multiplayer ska det erbjudas likvärdigt med underhållning för båda målgrupperna, om man nu nödvändigtvis måste dela upp det. Här känns det som multiplayer får störst fokus, vilket kanske inte var världens största hemlighet men med tanke på hur bra kampanjen ändå är önskar vi att den hade vart längre. Så kampanjen är alltså väldigt bra, har dessutom ett väldigt bra driv rakt igenom och det är aldrig en långsam stund. Det sker saker precis hela tiden och det kan vara allt från Stealthuppdrag som går åt skogen, där du sedan måste skjuta dig ut, långa biljakter eller som skytt på en helikopter.

Något som jag tyckte stack ut i den här versionen var den stora variationen på uppdragen. T.ex. det att ett helt uppdrag är en enda lång biljakt där du faktiskt får köra bilen helt själv och det finns även mer av det senare i spelet. En sak som inte är lika bra är dina kompanjoners AI. De kan emellanåt trycka ut dig från ditt skydd där du sitter för att inte bli träffad av vinande kulor, för att själva ta just det skyddet du hade. Tyvärr händer det här tillräckligt ofta för att det ska bli ett frustrerande moment, vilket man inte räknar med på en sådan här påkostad och annars extremt välgjord AAA-titel. Sen händer det emellanåt också att dina kompanjoner springer ut mitt framför ditt gevär när du skjuter vilket inte enbart är irriterande utan också spräcker fantasikänslan av att det känns realistiskt. Kanske kan vi hålla tummarna för en patch som löser de här problemen i framtiden, eller så får vi helt enkelt vänta på uppföljaren.

Precis som i multiplayerdelen kan du även låsa upp nya egenskaper i kampanjen. Som nya moves du kan göra när du ska storma ett rum, här får du också upp en liten meny där du ser vad du måste åstadkomma för att låsa upp nästa steg. Vilket helt klart tillför en extra touch av ökat omspelningsvärde. Men trots att kampanjen är väldigt kort känner man ändå att man genast vill spela igenom den igen på en svårare nivå när man är klar – Ett stort plus i kanten.

Spelmotorn är som bekant Frostbite 2 så vi behöver egentligen inte ens skriva att spelet ser väldigt bra ut, men vi gör det ändå. Medal of Honor Warfighter ser grymt snyggt ut för det allra mesta, men i enstaka fall lägger man märke till texturer av något lägre kvalitet. Spelar du på Xbox 360 kommer du få en fråga där spelet undrar om det är ok att installera cirka 1.7 GB av spelfiler på din hårddisk som ger dig tillgång till de högupplösta texturerna, vilket är första gången för mig på Xbox 360. På Playstation 3 är det här vanligt förekommande men har aldrig tidigare – så vitt jag minns – upplevt det på Xbox 360.Det är dock en installation som går skapligt snabbt och smärtfritt så det är helt klart att rekommendera. Precis som grafiken är även ljuddesignen av allra högsta kvalitet som imponerar stort, speciellt om du sitter på ett par bra gaming-hörlurar. Känns verkligen som att du faktiskt är inne i krigszonen själv. Höga produktionsvärden på grafik och ljud såklart, men även själva historien i sig. Dock hade jag velat se lite fler röda trådar genom de olika delarna av kampanjen. Nu känns det istället väldigt löst ihopsatt och man förstår inte alltid allt som händer.

Multiplayerdelen är den del av spelet som känns genomarbetad in i minsta detalj även om den inte är 100% perfekt. Men nämn ett spel som är det. Medal of Honor Warfighter har bland annat lagt väldigt mycket jobb på de olika soldatklasserna. Vi har skrivit och publicerat gameplayvideos om det här i månader, så vi ska inte tjata mer om det här egentligen. Men du kan ju vara Svenska SOG-styrkor och även inom den klassen låsa upp diverse olika uppgraderingar. Gillar du snabb multiplayer hittar du säkerligen väldigt mycket glädje i den här titeln även fast det enligt oss på många sätt känns betydligt mer taktiskt mot konkurrenter som Call of Duty. Samtidigt beror ju det också givetvis på hur du själv väljer att spela spelet och hur de du spelar med spelar.

Medal of Honor Warfighter är för det allra mesta en helt fantastisk shooter som bjuder på häpnandsväckande grafik och imponerande ljud, samtidigt som du får en riktigt spännande men tyvärr alldeles för kort kampanj. Är du en shooterfantast är det helt klart en titel du bör äga och ha spelat igenom minst en gång och tillsammans med alla alternativ och möjligheter du erbjuds i multiplayerläget kommer spelet som helhet räcka väldigt länge. Även att jag personligen inte tycker att multiplayerläget väger upp den alldeles för korta kampanjen och de små men ack så frustrerande AI-buggarna, kan jag inte göra annat än erkänna att det här faktiskt är ett riktigt bra spel.


I en marknad där Battlefield eller Call of Duty har dominerat FPS-kriget försökte EA få in den gamla storsäljaren Medal of Honor in i…

Battlefield 3 spelare kommer att få tillgång till att kunna spela som svenska SOG-soldater i det kommande Medal of Honor Warfighter.

I det kommande Medal…

Alla som är sugna på att testa Medal of Honor: Warfighter kan göra det från och med fredagen då EA tidigare meddelat att en…

Beskedet att Battlefield 4 ska släppas så kort efter releasen av Battlefield 3 har fått en del gamers at bli oroade och nu försöker…

Till 2013 kommer del fyra av Battlefield-serien att släppas meddelade EA idag. Men utannonseringen kom efter att man råkat läcka ut att BF4 skulle…

Förra gången Medal of Honor släpptes orsakade spelet en hel del kontroverser och lite tyder på att Warfighter inte kommer att bli omdebatterad för…

Vi spanar in multiplayerbetan av det kommande spelet och går igenom lite alternativ och inställningar, samt bjuder på en onlinematch.
Assaulter är den ultimata rollen, du har möjlighet att lägga tung eldkraft samtidigt som du upprätthåller full mobilitet.
Det sägs att Medal of Honor Warfighter ska vara den mest autentiska shootern på marknaden det här året. Den här videon visar vad en Point Man gör!
Medal of Honor gör ännu ett försök att ta sig fram bland Call of Duty’s och Battlefield’s.

16 Kommentarer

 1. Profile photo of SuperPirate

  SuperPirate säger:

  Mycket trevlig läsning även ifall jag önskade att ni hade tagit med lite mer detaljer om multiplayer som ni skrev om i intervjuartikeln för ett par veckor sedan. Ärju lat och orkar inte gå tillbaka och läsa det i den igen. Låter hur som helst som ett givet köp, går till affärn imorrn’ och skaffar det så man har något att spela över helgen. 🙂

  den oktober 24, 2012 kl kl. 18:20 -

 2. Profile photo of Raven

  Raven säger:

  Som förväntat så blev det alltså en alldeles för kort kampanj med alldeles för mycket fokus på onlinedelen. Hur som helst blir det ett köp imorgon. Behöver en ordentlig shooter nu innan Halo 4 och BlackOps 2.

  den oktober 24, 2012 kl kl. 18:23 -

 3. Profile photo of BulletMaster

  BulletMaster säger:

  You had me at hello, dvs ett givet köp! 😉

  den oktober 24, 2012 kl kl. 18:25 -

  • Profile photo of Tompa

   Tompa säger:

   Mig behöver ni inte ens övertyga egentligen. Det är ju en shooter som inte är Call of Duty. Klart man måste testa! 🙂

   den oktober 25, 2012 kl kl. 16:16 -

 4. Profile photo of SpawnKiller

  SpawnKiller säger:

  Ja, det är väl egentligen inget snack om saken. Blir ett köp imorgon för mig också.

  den oktober 24, 2012 kl kl. 18:29 -

 5. avatar

  Jcraft säger:

  Kul att powergamer är bland de första att posta den här recensionen, har inte ens hittat den på de stora utländska sidorna än. Brukar ju oftast hålla med powergamer och tror nog att jag litar på er här också och får väl som alla andra tvinga mig ut och ner till affären imorgon. Hoppas bara att de fått in det.

  den oktober 24, 2012 kl kl. 18:37 -

 6. Profile photo of Ravioli

  Ravioli säger:

  Kul att man verkar ha mer kontroll i de scriptade actionscenerna, ifall man jämför med Call of Duty där man nästan alltid bara får skjuta. Ser fram emot att testa de där biljakterna själv.

  den oktober 24, 2012 kl kl. 18:40 -

 7. Profile photo of Imperial3030

  Imperial3030 säger:

  Jag är heller inget stort fan av multiplayer utan tycker istället att det är trevlig med en riktigt bra singelplayerkampanj. Och den verkar ju onekligen vara bra, men kort. Om jag köper det här imorgon vill jag ju fortfarande ha möjlighet att spela det nästa vecka också. Är ju ändå en investering när man köper spelen och man vill ju inte att de ska ta slut på ett par timmar.

  Nu kommer jag antagligen köpa det här i vilket fall, men tycker ju det är synd att inte kampanjen är längre. Får väl köra på en hög svårighetsnivå helt enkelt.

  den oktober 24, 2012 kl kl. 21:05 -

 8. avatar

  Morgan säger:

  Tycker faktiskt att det känns lite utstressat bara för att få släppa ännu en version. De kunde helt klart ha tagit lite resurser från multiplayerdelen för att istället lägga det på kampanjen, men det är väl antagligen fler som kommer sitta med multiplayerkartorna misstänker jag.

  den oktober 24, 2012 kl kl. 21:17 -

 9. Profile photo of foxtrotcharlie

  foxtrotcharlie säger:

  Är singelplayer och multiplayer samma spel den här gången? För det var det ju inte sist direkt.

  den oktober 24, 2012 kl kl. 21:27 -

 10. Profile photo of ArtooDetoo

  ArtooDetoo säger:

  Är det samma utvecklare nu som gjorde det som kom för något/några år sedan? Känner inte igen namnet.

  Men precis som flera andra här så blir det nog ett köp. Någon som är sugen på att starta en powergamer-squad?

  den oktober 24, 2012 kl kl. 21:45 -

  • Profile photo of Avangenia

   Avangenia säger:

   Det var ett tag sedan jag plöjde igenom en sådan här klassisk shooter så det kanske är dags nu? 😉

   den oktober 25, 2012 kl kl. 13:55 -

 11. Profile photo of Johan32

  Johan32 säger:

  Har sett några riktigt kassa recensioner idag där de verkligen totalsågar spelet och då tycker jag inte att de är dåliga för att de just ”sågar spelet” utan själva anledningarna. Man får ju ändå ta det för vad det är. Utvecklarna har väl aldrig lovat att det här ska revolutionera genren på något sätt, så vitt jag vet. Istället har de fokuserat på att leverera ännu en riktigt bra shooter av den gamla skolan. Märks att Daniel har spelat dessa spel en lååång tid för många av de andra recensenterna verkar ha missat kärnan i recensionerna och glömt att man ibland bara vill ha roligt när man spelar.

  den oktober 25, 2012 kl kl. 17:31 -

 12. Profile photo of Destructoo

  Destructoo säger:

  Är helt inne på dit spår här Johan. Det jag märkt är att väldigt många, både kritiker och gamers har jämfört det här med Call of Duty rakt av och förstår inte riktigt hur de tänker då. Call of Duty ärju bara en typ av spel i den här genren. Betyder ju inte att spel som skiljer sig från det är dåliga. Suck! 🙁

  den oktober 25, 2012 kl kl. 17:45 -

 13. avatar

  Cornell säger:

  Jag kommer köpa det!

  den oktober 25, 2012 kl kl. 20:58 -

 14. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Detta verkar helt vara en kandidat till alla FPS som ska liras i multiplayer denna höst.

  den oktober 28, 2012 kl kl. 11:36 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.