0
kommentarer
Project Eternity har plånböckernas förtroende
Av: Anders Sandberg, den: 21 oktober, 2012 kl kl. 00:08

Obsidian Entertainment är i nuläget aktuella med det kommande South Park: The Stick of Truth. Trots att utvecklingen pågår för fullt med det här spelet hindrar det inte studion från att arbeta med framtida titlar vid sidan av. Fast ibland kan det vara bra med lite hjälp på vägen och nu har även denna studio vänt sig till kickstarter.

Project Eternity är projektnamnet för ett kommande spel som denna studio har börjat arbeta med. Det kommer att vara ett rollspel i samma manér som Planescape: Torment, Icewind Dale och Baldur’s Gate. Detta innebär alltså att det kommer vara ett dynamiskt, gruppbaserat rollspel där du har möjlighet att pausa skärmen för att noggrant tänka genom dina drag. För att få in resurser till detta spel vände sig utvecklarna till Kickstarter.com och där blev deras böner hörda. När insamlingen slutade för några dagar sedan hade dem dragit in lite över 2,6 miljarder svenska kronor. Detta innebär i praktiken att det är den största spelinsamlingen någonsin via kickstarter.

Den tidigare regerande mästaren var Double Fine Adventure men Project Eternity skrapade ihop mer pengar och det var dessutom färre som bidrog. Den kommande Androidbaserade konsolen Ouya fick visserligen insamlat mer än det dubbla över Obsidians titel men det är också en konsol, inte bara ett spel. Gratulerar till Obsidian Entertainment, ni har nu medlen för att leverera en RPG-upplevelse i världsklass. Lycka till nu bara med utvecklingen!


Inga kommentarer

Inga kommentarer än.

Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.