3
kommentarer
Wii U får stöd av Unity
Av: Joakim Sjöberg, den: 20 september, 2012 kl kl. 12:53

Unity Technologies, utvecklarna av multi-plattform-motorn och utvecklingsverktyget Unity, gick idag ut med att man har skrivit under ett världsomspännande licensavtal med Nintendo för att tillämpa den populära spelmotorn till den anstormande Wii U-konsolen. Med detta öppnar sig helt nya möjligheter för de över en miljon utvecklare som använder sig av den kraftfulla motorn.

Precis innan nedsläppet av sin nya konsol så fortsätter Nintendo att förbereda banan för sin trotjänare. Detta omfattande avtal kommer således att ge med rättigheterna att båda tillämpa Unity-motorn hos sina egna utvecklare, samt distrubera den till sina trogna tredje-partsutvecklare. Motorns fokus har alltid legat i att ge utvecklarna en enorm kreativ frihet och i händerna på ingenjörer som är djupt införstådda i Nintendos produkter så öppnas helt nya möjligheter för de spel vi kommer att få se släppas till Wii U i framtiden. Förutom detta så innebär även det nya avtalet att Wii U kommer att ha chansen att tilldelas portningar av redan existerande spel ur den massiva Unity-katalogen.

David Helgason, ägare av Unity Technologies, hade detta att säga om det nya samarbetet:

”Den enorma ökningen av otroliga spel som vi ser komma ur de erfarna och talangfulla utvecklarna från vår krets gör att Unity blir den nya utvecklingsplattformen för AAA-titlar. Nintendos fulla tillgång till Unity kommer att resultera i en mängd otroligt bra spel från de otroliga Nintendo-utvecklarna och kommer samtidigt tillåta Unity-församlingens uppsjö av utvecklare att visa upp sin makalösa kreativitet på en av de mest efterlängtade och innovativa konsolerna vi någonsin har skådat.”

Under nästa år kommer Wii U-distruberingen av Unity-motorn att ske. Håll ögonen öppna för vad utvecklare världen över kommer att hitta på med hjälp av en av världens bästa spelmotorer och en av världens mest intressanta spelkonsoler.


3 Kommentarer

 1. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Det ska sannerligen bli intressant att se vad som kommer att produceras med hjälp av Unity.

  den september 20, 2012 kl kl. 13:01 -

 2. avatar

  epaaj säger:

  Nice med Unity. Det funkar ju för typ alla plattformar nu. Sånt är aldrig fel =)

  den september 20, 2012 kl kl. 18:54 -

 3. Profile photo of Peter_carrot

  Peter_carrot säger:

  Är Unity så fantastiskt bra?
  Jag såg en texhdemo av det och visst såg det bra ut.
  Men det var ju inte någon ”oj, nu smäller jag av, vad vackert det är”-grafik.

  Eller är det att den är lätt att arbeta med och anpassa för olika format som är styrkan?

  den september 21, 2012 kl kl. 08:44 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.