2
kommentarer
BioWare bekräftar ett nytt Mass Effect
Av: Anders Sandberg, den: 19 september, 2012 kl kl. 04:18

Spelstudion BioWare är väldigt flitiga just nu när det handlar om att avtäcka spel. Först avslöjades den kommande installationen Dragon Age III: Inquisition och nu har utvecklarna gjort ytterligare två utannonseringar.

Den första nyheten är en helt ny IP som ännu varken fått något namn eller annan övrig information att prata om egentligen. Det enda vi vet är att spelet kommer att utspela sig i ett fiktivt universum. Hela denna värld kommer att byggas från grunden med helt ny spelteknik. Detta kan precis som det tredje Dragon Age antyda på att spelet kommer att släppas till nästa generations konsoler. I nuläget går det bara att spekulera. Den andra nyheten har även den minst lika lite information att gå på men med en välbekant titel finns det anledning att grubbla.

BioWare har nu utannonserat att studion kommer att skapa ett helt nytt Mass Effect. Om detta är en fortsättning på trilogin som sålts i nästan tolv miljoner exemplar eller ej har utvecklarna inte sagt något om. Den enda uppmaningen spelare fått från skaparna är att komma med egna åsikter om vad den kommande installationen skulle kunna innehålla. BioWare vill höra folkets röster om hur deras vision ser ut för ett kommande spel i denna massiva rymdsaga. Spelet är i nuläget i ett väldigt tidigt stadie men det ska bli väldigt intressant att se vad detta kommer att utvecklas till i framtiden.

BioWares grundare Greg Zeschuk och Ray Muzyka har nu officiellt gått ut med deras avgång från spelstudion som de grundade för 17 år sedan. Detta har nu skapat en del oro gällande kommande spel från denna studio men samtidigt vill duon försäkra spelare att det finns ingen anledning att oroa sig. Dem har tillsammans med fantastiska medarbetare utvecklat spel nu i över ett decennium och dem känner ett enormt förtroende till deras kollegor som dem nu lämnar över ansvaret till. Att det nu inom de närmsta dagarna utannonserats tre nya installationer bevisar att detta inte är en studio på nedgång utan snarare tvärtom. Nu är det dags för den nya generationens utvecklare att visa vad dem går för och bära flamman vidare. Avslutningsvis vill vi på PowerGamer.se tacka duon för att dem har varit med och skapat några av världens bästa rollspel. Tack för dessa år och lycka till i framtiden!

Källa: BioWare


2 Kommentarer

 1. avatar

  Beethoven säger:

  Härligt att höra att det kommer fler Biowaretitlar, men jag är väldigt osäker på om Mass Effect spelet kommer vara så lockande nu när trilogin är över och hela Mass Effect är så ”låst” till konflikten med Reapers om det nu ska vara ett singleplayer spel. :/ Men, men, det är ju Bioware så de hittar nog på en smart idé som ingen tänkt på som löser det hela fint… hoppas jag.

  den september 19, 2012 kl kl. 10:04 -

 2. Profile photo of ROB_88

  ROB_88 säger:

  en uppföljare är mer eller mindre omöjligt, med tanke på att allas spel är olika.

  jag tror att det antingen är en Prequel, kanske First Contact War, Rachni War, eller Krogan Rebellion.

  är möjligt att de kan va en paralell handling, men då får de hitta på nåt nytt i gameplay tycker jag, kanske rymd strider.

  är försiktigt optimistisk

  den september 19, 2012 kl kl. 15:48 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.