10
kommentarer
EA avslöjar nästa Dragon Age
Av: Anders Sandberg, den: 18 september, 2012 kl kl. 10:04

EA har nu utannonserat vad många RPG-fans väntat ivrigt på under det senaste året. Det är dags att återvända till Thedas och än en gång rädda världen. Denna värld som varit återkommande i Dragon Age-universumet och i den tredje installationen är världen större än någonsin.

Spelets officiella titel är Dragon Age III: Inquisition och för er som undgått föregångarna kan jag informera om att det är BioWare som utvecklar denna spelserie. Samma studio som gett liv åt Mass Effect, vars avslutande del lanserades tidigare i år och uppnådde högsta möjliga betyg här på PowerGamer. Första installationen Dragon Age: Origins (som också fick toppbetyg) belönades med drösvis av GOTY-utmärkelser 2009 och blev ett av de mest sålda spelen det året. Uppföljaren lyckades dock inte nå lika högt trots ett förbättrat stridssystem utan fick se sig besegrad av originalet. Inför den tredje delen vill BioWare ta allt som gjorde ettan framgångsrik och kombinera det med alla förbättringar i tvåan.

För att gå till väga med detta har studion lyssnat på kritik från spelare världen över för att avgöra vad som måste göras annorlunda. En av dessa faktorer är världen som utgör spelets grundstomme. Många upplevde det negativt att tvåan till stor del utspelades i en stad och detta är en faktor som kommer få en radikal förändring. Föreställ er landskapet Ferelden där första spelet utspelades och multiplicera den storleken med fem. Det är storleken på världen som vi kan räkna med att se. Tänk er också att hela detta spel byggs upp med hjälp av DICE egna grafikmotor Frostbite 2.

Ett exakt releasedatum har ännu inte angivits men i nuläget siktar studion på slutet av 2013. Det pratades inte om några specifika plattformar för spelet och detta har fått många att spekulera om spelet eventuellt kommer släppas till nästa generations konsoler. BioWare har oavsett en enorm press för att lyckas återskapa det där lilla extra som gick förlorat efter första spelet. Det vi nu kan säga med säkerhet är att spelet kommer och det är ett faktum. Nästa år väntar Dragon Age III: Inquisition.

Källa: BioWare


10 Kommentarer

 1. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Jag hörde det igår, men det var väl inte helt oväntat det skulle komma en 3:a 🙂 Hoppas det kommer bli bättre än 2:an och ska bli spännande att se vad slutresultatet blir! 🙂

  den september 18, 2012 kl kl. 10:42 -

 2. Profile photo of Rachelew

  Rachelew säger:

  Nä, precis! Det här var väl inte jätteoväntat. Ja man får ju verkligen hoppas att et blir bättre än vad tvåan var.

  den september 18, 2012 kl kl. 12:42 -

 3. Profile photo of Ruincrash

  Ruincrash säger:

  Kan de inte försöka göra något annorlunda istället för att mata ut samma sak. Eller gå tillbaka till gamla rötter och trycka ur sig ett nytt baldursgate, måste det vara så himla mycket 3D-shooter’ish-aktigt hela tiden. Om ni förstår vad jag menar? 🙂

  den september 18, 2012 kl kl. 13:02 -

 4. Profile photo of Jerome

  Jerome säger:

  Tycker det låter väldigt lovande faktiskt! 😀

  den september 18, 2012 kl kl. 13:50 -

 5. Profile photo of McDouglas

  McDouglas säger:

  Om de som det står i texten lyssnat på kritik och dessutom använder sig av frostbite 2, så ser jag inte varför det här skulle bli direkt dåligt. Jag tror det kommer bli awesome!

  den september 18, 2012 kl kl. 14:04 -

 6. Profile photo of snyggjonas

  snyggjonas säger:

  Det ska bli mycket intressant att se hur detta ställer sig jämte Obsidians ”Project Eternity”. Av det lilla man vet om båda titlarna så lutar det åt Eternity för min del men det ska som sagt bli mycket mycket intressant.

  den september 18, 2012 kl kl. 15:45 -

 7. Profile photo of Bazooka

  Bazooka säger:

  Vadå, kommer det vara någon slags ”öppen” värld, typ som skyrim. Eller kommer det bara vara en värld som ”känns” öppen???

  den september 18, 2012 kl kl. 15:55 -

 8. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Chefen för BioWare har berättat i intervju att dem ”kollat” på Skyrim för inspiration. Sen hur deras värld kommer att se ut har dem ännu inte pratat mer detaljerat om. Vi får vänta och se helt enkelt.

  den september 18, 2012 kl kl. 18:15 -

 9. Profile photo of Joakim Sjöberg

  Joakim Sjöberg säger:

  Hoppas det är bättre än 2:an…

  den september 18, 2012 kl kl. 22:02 -

 10. avatar

  Beethoven säger:

  Är jag den enda personen som tyckte 2:an hanterade karaktärer betydligt bättre än 1:an (förutom Morrigan), bättre och mer hektiskt stridssystem och hade mer drivande och intressanta teman istället för det typiska bullshiten som förekommer i fantasy rpg? .___.
  …hur som helst, hoppas att det tar Dragon Age serien till nya höjder och knyter samman storyn och valen i 1&2 så det hela vävs samman till något intressant.

  den september 19, 2012 kl kl. 11:39 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.