5
kommentarer
Se världen genom Oculus Rift
Av: Anders Sandberg, den: 6 augusti, 2012 kl kl. 23:14

Är nästa visuella upplevese i spel fotorealistisk grafik eller handlar det om en mycket avancerad 3D-grafik? Det kanske rentav är en kombination av båda ovanstående alternativ. Ni ska få en liten ledtråd till vad denna nyhet handlar om. Två ord: ”Virtual Boy”.

Vi har gång på gång sett nya lovande kickstarter-projekt, nu senast var det den Android-baserade konsolen Ouya som väckte uppmärksamhet. Jag kan informera att med bara lite över två dagar kvar på den insamlingen har det projektet i skrivande stund samlat in ungefär 4,6 miljarder kronor. Gratulerar Jambox till en lyckad insamling och jag personligen hoppas att man får se denna konsol i butiker inom en snar framtid. Flugan med att samla in pengar ser ut att hålla i sig och vi har sett allt från Double Fine Adventure till Leisure Suit Larry HD. Men det dyker även upp speltillbehör på Kickstarter.com och ett som fånga mitt öga heter Oculus Rift.

Ögat är också vad denna pryl kommer att fokusera sig på, och på vilket sätt den gör det. Rift är nämligen ett VR-headset och när jag säger VR menar jag också Virtual Reality. Det finns en del olika gimmicks ute på marknaden för skyhöga summor som levererar något liknande men inte i närheten av denna kaliber. Rift ger dig som spelare ett diagonalt synfält på 110° och 90° horisontalt. Detta innebär i praktiken att när du har detta headset på dig ser du inte längre tv-skärmen, du är inne i spelvärlden. Flera större spelutvecklare har redan börjat se möjligheterna i detta projekt och John Carmack från id Software har redan ställt sig bakom Rift med ett kommande spel. Doom 3 BFG-edition kommer att medfölja som det första spelet med stöd för Rift.

Rift fick redan inom det första dygnet långt över pengarna som hade önskats. Den främsta anledningen till varför Oculus vänder sig till Kickstarter är för att de vill få ut utvecklarexemplar fortast möjligast. Anledningen till detta är helt enkelt för att spelföretag ska kunna dra nytta av tekniken i utvecklingen av framtida spel. John Carmack har redan gått ut med att Doom 4 kommer att vara kompatibelt för Rift och andra utvecklare som Epic Games ser också över möjligheterna för framtida spel. Om detta tillbehör släpps och prissumman kommer vara anpassad efter en normal konsument som Oculus påstår, då kommer jag inte längre titta på en tv-skärm. Jag kommer leva i spelet.

Källa: Kickstarter.com


5 Kommentarer

 1. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Jag känner mig lite tveksam, känns inte som om detta kommer vara hälsosamt :/

  den augusti 6, 2012 kl kl. 23:28 -

 2. avatar

  Napalm säger:

  Hälsosamt lär det knappast vara, men cool det är det allt. 😉

  den augusti 7, 2012 kl kl. 12:05 -

 3. Profile photo of Catcrawings

  Catcrawings säger:

  Den här är ju egentligen inte ens intressant förrän man vet exakt vad den kommer kosta ut mot konsumenterna!

  den augusti 7, 2012 kl kl. 16:10 -

 4. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  I den muntliga presentationen påstår utvecklaren att priserna inte alls kommer att vara skyhöga. Om du har råd att köpa den senaste konsolen ska du kunna ha råd att köpa denna fatta jag det som. Men ja, inget bestämt pris ännu men NÄR den väl dyker upp kommer jag att vara högst intresserad!

  den augusti 7, 2012 kl kl. 20:36 -

 5. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Sen så kanske den första årgången på dessa kanske inte kommer vara de mest ultimata heller, brukar ju vara så ibland.

  den augusti 7, 2012 kl kl. 21:37 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.