3
kommentarer
Sony startar en utredning kring PS Vita
Av: Xavier Ladu, den: 25 juli, 2012 kl kl. 22:30

Cheferna hos Sony har fått uppgifter om att PS Vita-konsoler ska ha börjat brinna och därför beordrat en utredning kring orsaken som de hävdar kan bero på konsumenterna handskats med konsolen på fel sätt.

Det handlar knappast om att PS Vita använder sig av komponenter som är farliga för miljön eller att myndigheterna vaknat för att de fått tips om någonting konstigt angående Sonys bärbara konsol. Utredningen som Sony själva har tillsatt är till för att undersöka rapporterna som kommit in angående PS Vita och att den har börjat brinna. Sedan lanseringen har 31 incidenter rapporterats in; 23 i Japan medan resten utspridda över Nordamerika och Europa samt Australien.

Konsolen ska ha börjat brinna sedan ägarna av PS Vita velat ladda batteriet varpå incidenterna tillkommit och ingen officiell rapport har släppts än så länge. Men Sony hävdar redan nu att bränderna har berott på att gamers gjort någonting fel i processen när batteriet ska laddas men trots allt tillsatt en utredning. Ingen person ska ha skadats i samband med PS Vita-bränderna enligt Sony.

Källa: Computerandvideogames.com


3 Kommentarer

 1. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Har vi hört något om detta i Sverige?

  den juli 26, 2012 kl kl. 02:09 -

 2. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Hur kan man göra fel när man laddar?

  den juli 26, 2012 kl kl. 05:23 -

 3. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  HAr inte hört något om fall i Sverige och det ska bli intressant att se vad utredningen kommer fram till.

  den juli 27, 2012 kl kl. 00:44 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.