0
kommentarer
PES-studio ska öppnas i Storbritannien
Av: Xavier Ladu, den: 24 juli, 2012 kl kl. 16:52

Varken FIFA eller PES utvecklas i landet där den moderna fotbollen föddes. Men idag meddelade Konami att de tänker öppna en studio i Storbritannien och som ska jobba med Pro Evolution Soccer.

Om sommaren är lugn är hösten desto mer intensiv i spelvärlden och mellan EA Sports & Konami påbörjas det digitala fotbollskriget. Jättarna slåss som vanligt om fansen som kan välja mellan FIFA och PES runt september. Ironin kring detta är annars att FIFA utvecklas av en kanadensisk studio medan Pro Evolution Soccer utvecklas i Japan. Ingen i Storbritannien, landet där den modern fotbollen föddes på 1800-talet men det kan bli ändring på det i och med dagens besked.

Konami meddelade idag att de kommer att öppna en ny studio i Storbritannien som ska fokusera på PES-serien till både konsol samt PC. Meningen är att Konamis Tokyo-baserade studio som arbetar med just Pro Evolution Soccer ska samarbeta med den brittiska avdelningen och de hoppas på att britterna ska komma med nya idéer till fotbollsspelet. Samt influenser från den europeiska fotbollskulturen enligt Konami själva som därmed vill att PES ska få en ny injektion i kampen mot FIFA om fotbollsfansen.

Källa: VG247.com


Inga kommentarer

Inga kommentarer än.

Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.