7
kommentarer
Folkets konsol Ouya
Av: Anders Sandberg, den: 24 juli, 2012 kl kl. 20:32

I Kickstarter-världen var Double Fine Adventure en stubin som tände en krutdurk. Folk började se potentialen i kommande projekt och ville vara en del av detta. Nu har detta konceptet exploderat och det tydligaste exemplet vi kan hitta är Ouya.

Ouya är tro det eller ej en helt ny konsol för din tv där hemma. Denna konsol är Androidbaserad och all teknisk data om hårdvaran är öppen för allmänheten. Utvecklarna till Ouya uppmuntrar privatpersoner att själva utveckla spel till deras konsol. Inte nog med det utan större utgivare och även indieförtag kommer att ha sina spel tillgängliga för Ouya. Ett exempel på detta är det svenskutvecklade spelet Minecraft. Någon slutgiltig lista för vilka spel som kommer att finnas tillgänglig vid release har ännu inte annonserats då detta endast är ett Kickstarter-projekt i nuläget. Konsolen kommer dessutom att ha tillgång till Twitch.tv för att du ska kunna ta del av allt som händer i E-sporten. Slutligen kommer alla spel att finnas tillgängliga gratis. Då handlar det om en demo eller en del av ett spel för att alla ska kunna testa spel innan det blir ett slutgiltigt köp, för att inte köpa grisen i säcken.

Nu har halva tiden på insamlingen för Ouya passerat. Men finns det något intresse för en ny konsol som erbjuder det som beskrivs ovan? Om vi låter siffrorna tala finns det sannerligen det. Målet för detta projekt var att samla in ungefär 6,6 miljoner kronor. Det målet var passerat redan inom tolv timmar. Redan där hamnade Ouya i rekordboken för inget annat projekt har nått den summan på den korta tiden. Nu efter 15 dagar ligger insamlingen uppe i hela vansinniga 3,8 MILJARDER kronor. I skrivande stund har 42,708 människor bidragit och med en snabb kalkylator kan jag berätta att varje person har i snitt nästan skänkt 900 kronor. Det är ungefär vad en helt ny PS2:a kostar i dagsläget. Kom nu också ihåg att det är 15 dagar kvar på insamlingen och pengarna fortsätter att rulla in.

Kanske inom en snar framtid kommer vi att få se en helt ny konsol. Men utvecklaren heter varken Sony, Nintendo eller Microsoft. Denna utvecklare heter Jambox och om deras konsol blir verklighet eller inte får folket avgöra. Helt ärligt har många också redan gjort detta och vill du ställa dig in i denna skara vet du vad du ska göra. Skänk en slant för framtiden och kanske en vacker dag får du stolt säga att du var där från start och stötta detta projekt.

Källa: Kickstarter.com


7 Kommentarer

 1. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Låter väldigt spännande! Vore kul om det kom en helt ny konsol faktiskt som inte tillhör nåt av de redan etablerade i tv-spelsbranschen 🙂

  den juli 24, 2012 kl kl. 20:41 -

 2. Profile photo of Joakim Sjöberg

  Joakim Sjöberg säger:

  Riktigt ballt, ska bli spännande att se vad industrins svar på detta blir.

  den juli 25, 2012 kl kl. 08:59 -

 3. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  Framförallt ska det bli intressant att se vad Sony och Microsoft snor för idéer från konsolen… 😛

  den juli 27, 2012 kl kl. 00:56 -

 4. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Xavve: Word 😉

  den juli 27, 2012 kl kl. 07:23 -

 5. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Nu är det endast sex timmar kvar av insamlingen. Jag kan informera att insamlingen just nu uppe i 5.5 miljarder… Det är helt otroligt hur stort intresset för denna konsol är och jag hoppas sannerligen den dyker upp på marknaden. I nuläget pratar utvecklarna med Namco om kommande spel och det är dessutom sagt att det kommer att vara stöd för upp till fyra spelare. Om konsolen fortsätter i denna takt kommer det att kunna bli en stark kandidat till de redan etablerade företagen. Vi har en intressant tid framför oss, indeed 🙂

  den augusti 8, 2012 kl kl. 23:22 -

 6. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Jag är väldigt taggad på detta! Riktigt spännande på vad som kommer att hända inför framtiden!

  den augusti 9, 2012 kl kl. 07:12 -

 7. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Insamlingen är över och på de sista sex timmarna lyckades de få in ytterligare 2,7 miljoner så slutsumman blev avrundat 5,8 miljarder. Gratulerar Jambox och lycka till med att få ut konsolen till oss!

  den augusti 9, 2012 kl kl. 07:32 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.