4
kommentarer
Activision pressade Nintendo att släppa Pro Controller
Av: Xavier Ladu, den: 16 juli, 2012 kl kl. 21:18

I början av juni presenterades handkontrollen Wii U Pro Controller till sin nya konsol och enligt en expert lär Activision ha pressat Nintendo till att släppa en sådan kontroll för att säkra Call of Duty-serien.

Från att ha använt Wii-mote det vill säga rörelsekontroller till Wii ändrade Nintendo kurs till deras kommande konsol. Med Wii U återvände företaget till mer ”traditionell” gaming och i juni presenterade man dessutom Wii U Pro Controller. En handkontroll som påminner mycket om den som finns till Xbox 360 och som Nintendo hoppas ska locka tredjeparts-utvecklarna att släppa mer spel till deras konsol.

Analytikern och experten Michael Pachter som uttalat sig många gånger angående spelbranschen har sin teori om varför Nintendo valde att släppa Pro Controller. Även om Activision eller någon representant aldrig sagt något har Pachter fått signaler om att Nintendo pressades att släppa en ”vanlig” handkontroll, vilket gjorde att Call of Duty-serien kan ha säkrats till Wii U. Trots att en del ser det som att Nintendo läst ett problem är Michael Pachter mer osäker.

Istället tror han att Nintendo har skapat sig ett problem där de har en handkontroll med en skärm i mitten och samtidigt hoppas de på att utvecklarna tack vare Wii U Pro Controller ska porta Xbox 360 eller PlayStation 3-spel till konsolen. Något som skulle medföra att skärmen till Wii U-handkontrollen inte skulle användas överhuvudtaget.

Källa: Gamesindustry.biz


4 Kommentarer

 1. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Jag är lite orolig över Nintendo faktiskt, känns inte helt klart med hur WiiU kommer bli så att säga.

  den juli 17, 2012 kl kl. 07:08 -

 2. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Jag tycker det är jättebra att dem har en sådan handkontroll också. Då har dem en arsenal för alla typer av gamers och det borde öka intresset från fler fronter. Oavsett om det är för CoD eller andra hardcore-titlar, bra val!

  den juli 17, 2012 kl kl. 07:31 -

 3. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  Två handkontroller som är så pass olika gör att man frågar sig hur ofta skärmen i Wii U-handkontrollen kommer att användas.

  den juli 17, 2012 kl kl. 22:34 -

 4. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Ja jag är skeptisk, ska man betala för det så vill man ju att det ska användas.

  den juli 18, 2012 kl kl. 12:02 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.