2
kommentarer
Gaikai har köpts upp av Sony
Av: Xavier Ladu, den: 3 juli, 2012 kl kl. 00:36

Streamingtjänsten Gaikai ägs numera av Sony sedan parterna bekräftat att en överenskommelse ingåtts och därmed kommer Sony att satsa på spel som kan streamas till konsolerna.

Speljätten Sony har utannonserat att de köper David Perrys cloud gaming-tjänst Gaikai för 380 miljoner amerikanska dollar och får därmed en tjänst som ingått i avtal med EA, UbiSoft, Capcom, BestBuy, YouTube och många fler partners som inte nämns i nyhetsartikeln. Detta innebär att Sony får tillgång till en stor grupp klienteler från början och båda parterna verkar vara väldigt nöjda med affären.

Grundaren David Perry säger själv i ett uttalande att Sony har lyckats bygga upp starka varumärken som han vill hjälpa bli än större och se till att fler spel blir tillgängliga för gamers tack vare streamingtjänsten, som därmed har blivit en allvarlig konkurrent till OnLive. Vad som numera är Sonys tjänst väntar på att få lanseras i Asien, en marknad där Sony de senaste åren har varit väldigt starka och detta medan OnLive fortfarande inte har lanserats i Asien och har idag en begränsad marknad i Nordamerika samt Europa.


2 Kommentarer

 1. Profile photo of Daniel Green

  Daniel Green säger:

  Ska bli väldigt intressant att se vad som faktiskt kan komma ur den här affären, samt hur det kan gynna oss gamers.

  den juli 3, 2012 kl kl. 06:48 -

 2. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  Håller med ifall Microsoft också går med på vågen så säga, har OnLive fått rejäla utmanare

  den juli 3, 2012 kl kl. 12:37 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.