DiRT Showdown

Plattform: PC, Xbox 360, PS3
Releasedatum: 2012-05-25
Genre: Racing
Utgivare: Codemasters
Utvecklare: Codemasters Racing
PEGI: PG-12
Bra:
• Skademodellerna är riktigt imponerande • Riktigt skarp grafik • Lätt att sätta sig in i och bemästra • Roligt online
Dåligt:
• Singelplayerkampanjen kan kännas lite tjatig mot slutet

Betyg

4.0
VN:F [1.9.22_1171]
Användarbetyg: 4.0
0
kommentarer
DiRT Showdown
Av: Daniel Green, den: 29 juni, 2012 kl kl. 13:46

När vi recenserade DiRT 3 förra året skrev vi om spellägen som tog fokus från den seriösa racingen som spelet erbjöd. Den här gången har Codemasters enbart koncentrerat sig på de mer galna och lättsamma spellägen som vi såg en försmak av i föregångaren och helt plockat bort själva rallyläget som det såg ut i DiRT 3.Den allra största skillnaden bortsett från de spellägen som erbjuds är egentligen att styrningen är mer arkadig och betydligt mer förlåtande än i DiRT 3. Tillagt är också en nitroboost för att du snabbt ska kunna ta dig ut ur svängarna i de olika tävlingarna du kan köra, som t.ex. Gymkhana, Demolition Derby eller Block smash. Det finns också ”vanliga” tävlinga mot motståndare där det gäller att komma först i mål, där är dock skillnaden att det faktiskt också är tillåtet att totalt demolera dina motståndares bilar. Codemasters förfinade skademodell får verkligen jobba riktigt hårt i DiRT Showdown och på ett sätt känns det faktiskt som att det var för det här spelet som skademodellen är gjort för.Karriärsläget i spelet är uppbyggt av olika tävlingsevent som mer eller mindre tar dig jorden runt. Från Tokyo i Japan, dammiga vägar på Baja-event i Kalifornien till hala backar i Colorado osv. Det är ganska stor variation på banorna och event, men med det sagt så måste jag ändå erkänna att när man närmar sig slutet av sin karriär så börjar det faktiskt kännas lite enformigt. Allt presenteras i Codemasters knivskarpa grafikmotor som vi först blev riktigt imponerade av i DiRT 3.

De olika eventen som bygger upp själva karriärsläget blir desto roligare när man spelar de olika eventen online, mot andra riktiga spelare. Showdown är på många sätt mer av ett partyspel än seriös racing och då är det självklart att man ska spela mot riktiga spelare, helt klart en rekommendation från vår sida.DiRT Showdown har även ett helt nytt spelläge som kallas för Joyride, det är ett mer öppet läge där du ”som i en stor öppen sandlåda” kan åka runt och göra snabba små uppdrag. De här uppdragen kan bestå av trick du ska klara av eller time-trials liknande utmaningar osv. Men ovan nämnda är bara ett axplock av vad du kan hitta och göra, så Joyride är helt enkelt ett spelläge som du kommer spendera mycket tid i.

När det kommer till kritan så måste det sägas som vi var inne på tidigare i den här texten, att DiRT Showdown bör upplevas tillsammans med andra ”riktiga” spelare och inte i singeplayer. Även fast det absolut inte är något fel på singelplayerläget i spelet, men det är när du tar spelet online som det verkligen kommer växa på dig. Att Codemasters dessutom leverar en av de absolut skarpaste grafikmotorerna vi sett i ett spel som detta gör inte saken sämre. Tillsammans med skademodellen och alla olika saker du kan göra i spelet så är det helt klart värt en närmre titt om du gillar de lite mer arkadaktiga bilspelen. Det är överdrivet och löjligt tillfredsställande, även fast det inte är världens verkligaste bilspel, som dess föregångare. Men vi tror ändå att det är ett spel som de allra flesta kan ha många timmars skoj med.


Inga kommentarer

Inga kommentarer än.

Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.