Sniper Elite V2

Plattform: PC, Xbox 360, Playstation 3
Releasedatum: 2012-05-04
Genre: Action
Utgivare: Wendros AB
Utvecklare: Rebellion
PEGI: PG-16
Bra:
• Killcam • Dödsanimationerna • När alla ingredienser balanseras på rätt sätt är det väldigt tillfredsställande
Dåligt:
• AI'ns spawnpunkter kunde vara lite mer genomtänkta • AI'n kan emellanåt kännas riktigt korkad

Betyg

3.0
VN:F [1.9.22_1171]
Användarbetyg: 3.0
4
kommentarer
Sniper Elite V2
Av: Daniel Green, den: 23 maj, 2012 kl kl. 13:38

Det kan på pappret kanske känns lite tunt med ett spel som endast baseras på en ensam krypskytt under slutskedet av andra världskriget. Men, faktum är det att Rebellion som utvecklat Sniper Elite V2 faktiskt lyckats skapa ett mycket tillfredsställande spel som i de allra flesta fall är väldigt svårt att sluta spela. Även fast det kanske inte alltid är helt perfekt på precis alla punkter.

Spelet är lite som en blandning mellan Hitman och Call of Duty. Uppdragen börjar med att du ska smyga dig in någonstans och försöka avrätta någon elak nazist, men ganska snart blir det istället ett ”one-man-army-spel” där du kutar runt och fäller tyskar på löpande band. Det ska ju givetvis inte spelas så som ovanstående scenario precis beskrivit, men det är ju så roligt. Till din arsenal hittar du utöver olika snipergevär, även pistoler, automatvapen, minor och ett obegränsat lager av sten – som du kan kasta för att locka fram nazisoldater som sitter och trycker på sina poster.Ofta går uppdragen ut på att du ska spränga något i småbitar vilket i sin tur sedan resulterar i ett himla pådrag från den ”andra sidan”, när de märker att någon amerikan har vart och rört runt i grytan. Det finns dock givetvis tillfällen då du faktiskt kan gå obemärkt förbi och faktiskt ”smyga” för att klara av banorna. Hade det inte varit för de brister som finns i den skjutmekanik, ej snipergeväret inräknat, hade det spelsättet varit att föredra då det erbjuder ett sådant otroligt driv rakt igenom hela spelet.

En mycket tillfredsställande effekt när du skjuter någon med ditt snipergevär är något som påminner om en blandning mellan x-rayeffekterna i Mortal Kombat och Bullet Time i Max Payne, där du ser kulans bana och hur den penetrerar in i din fiender och slutligen sabbar en lever, ett hjärta eller möjligtvis – om du är bra nog – även lite hjärnsubstans. Spelet kan vara visuellt och blodigt när det kommer till fiendernas dödsscener, så det är verkligen inget för de yngre barnen.När fienderna väl upptäcker dig när du sprängt sönder något, blir det ofta skjuta av Old-school-style och som nämnt tidigare är det också balansen mellan smygandet och fullt ut krig som är roligt, men det är också här spelets svagheter ligger. När spelet kommer för långt iväg från kärnan, som handlar om krypskjutandet, känns det inte riktigt lika bra längre. Det blir lite som en medioker tredjepersonskjutare i det här läget, men de banor där balensen mellan krypskjutande och vanligt shooter funkar, det är då spelet är som bäst. Men när du ska avverka horder av tyska nazister på löpande band, ja då är det helt enkelt inte lika roligt längre.Sniper Elite V2 är ett ganska svårt spel, även fast det är helt genomspelbart, för de allra flesta på normal. I kampanjen hittar du minst tio timmars speltid, om inte mer och du kan spela det i co-op via internet.

 Det är ett ganska intensivt spel som erbjuder enormt mycket spelglädje när det balanseras på ett korrekt sätt och ifall du spelar det på PC, ser det dessutom riktigt bra ut. Samtidigt som det brister på vissa punkter, känns spelet å’ andra sidan som en klassisk shooter på samma punkter. Om du gillar att campa och placera välvalda headshots på dina fiender, ja då kan det här nog vara något för dig.


4 Kommentarer

 1. Profile photo of Jrgen

  Jrgen säger:

  Tycker det här spelet ser förbannat snyggt ut. 🙂

  den maj 23, 2012 kl kl. 20:06 -

 2. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Det är synd att AIn ska dra ned spelet. Spelet verkar ändå ha potential för att vara riktigt bra, men det behövde kanska mer tid innan det släpptes? Det var iaf en fröjd att spela ettan och jag kanske ger denna installation lite tid när det lugnat sig med D3.

  den maj 24, 2012 kl kl. 00:30 -

 3. Profile photo of UncleFester

  UncleFester säger:

  Det här blir ett perfekt sommarspel känner jag, när man är klar med alla stora titlarna så lutar man sig tillbaka till det här.

  den maj 24, 2012 kl kl. 14:18 -

 4. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  Rebellion gör vad som verkar vara ett bra spel. De har ju inte glatt branschen på ett bra tag

  den maj 24, 2012 kl kl. 19:52 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.