2
kommentarer
Konami blir stämda av bank
Av: Xavier Ladu, den: 23 maj, 2012 kl kl. 22:50

Inför utvecklingen av Def Jam Rapstar beviljades Konami tillsammans med utvecklaren Autumn Games ett lån på 15 miljoner dollar av City National Bank som nu vill ha pengarna tillbaka.

Konami tillsammans med Autumn Games bestämde sig för att låna 15 miljoner dollar från City National Bank och parterna skrev på ett avtal där lånet skulle betalas tillbaka när intäkterna från spelförsäljningen skulle rulla in. Hävdar City National Bank som nu gått till domstolen i Los Angeles och stämt Konami för att ha lurat banken menar de i sin stämningsansökan.

Banken påstår att varken Konami eller Autumn Games hade några intentioner alls angående en återbetalning för lånet och stämmer därför båda parterna. Alla inkomster från spelförsäljningen för Def Jam Rapstar skulle användas för att betala tillbaka lånet, men pengarna behölls av Konami tillsammans med Autumnvilket fått City National Bank att rasa mot båda.

Enligt prognoserna skulle Def Jam Rapstar sälja i 2,5 miljoner exemplar vilket man senare insåg var glädjekalkyler. Den faktiskt utvecklaren 4mm Games som använde pengar från Autumn Games, har inte blivit indragna i stämningen och lär slippa få betala det skadestånd banken kräver för att ha blivit lurade. Summan har City National Bank satt till 8,9 miljoner dollar enligt rätten.

Källor: VG247.com, Gamepolitics.com


2 Kommentarer

 1. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Så dem fick låna 15 men blev stämda på 8,9? Om spelet säljer hyffsat känns det som att Konami fortfarande ska kunna gå med vinst.

  den maj 24, 2012 kl kl. 00:42 -

 2. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  Spelet tror jag inte sålde så bra för communityn dog ut ganska så snabbt men felet beror delvis på Konami som uppdaterade det dåligt med bra låtar.

  den maj 24, 2012 kl kl. 19:51 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.