4
kommentarer
Spänt mellan Infinity Ward & Activision inför E3 2009
Av: Xavier Ladu, den: 22 maj, 2012 kl kl. 19:59

Förhållandet mellan Vince Zampella och Jason West gentemot Activision har varit spänt ända sedan Modern Warfare 2 var tänkt att visas upp till 2009 års E3-mässa avslöjas det.

Inför E3-mässan 2009 utbröt det nästan panik hos Activision när Infinity Ward lämnade beskedet att de inte skulle hinna bli klara med sitt demo lagom till Microsofts presskonferens samma år. I samband med rättegången mellan EA och Activision har maildokument släppts som visar mailkonversationen inför E3-mässan där relationen mellan Activision & Infinity Ward började bli allt sämre.

I slutet av maj fick VD Bobby Kotick tillsammans med andra cheferna ett mail från dåvarande PR-chefen Mike Griffith om att Infinity Ward inte trodde att de skulle hinna med att bli klara med sitt E3-demo. Ett avtal mellan Activision och Microsoft hade ingåtts vilket gjorde parterna nervösa. Detta tycks vara början på bråket mellan cheferna på Activision och Infinity Ward av döma från mailkonversationen.

När Mike Griffith försökte få tag på Zampella & West, la de på telefonen vilket fick Bobby Kotick att skriva om att man borde byta ut låsen så att båda personerna skulle bli utelåsta från sina kontor. Ett tag pratade cheferna på Activision om att låta Treyarch ta över arbetet eftersom samarbetet med Infinity Ward höll på att bli allt sämre ansåg de. På grund av den lilla tid som var kvar till E3-mässan lades planerna ned men början till den frostiga relationen mellan parterna hade inletts.

Källa: Shacknews, Los Angeles Times (med maildokumenten)


4 Kommentarer

 1. Profile photo of McDouglas

  McDouglas säger:

  Vilken röra!

  den maj 22, 2012 kl kl. 21:11 -

 2. Profile photo of ArtooDetoo

  ArtooDetoo säger:

  Faan vad det ska bråkas mellan alla som har något med activision att göra då.

  den maj 22, 2012 kl kl. 21:15 -

 3. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  Om Activision faktiskt hade koll på sin anställda, kontrakt och branschen istället för att hela tiden titta på hur mycket de kan tjäna på allting hade vi nog inte fått läsa så mycket om bråken de gett sig in på.

  den maj 23, 2012 kl kl. 21:49 -

 4. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Mm, känns som det är mycket tjafs just nu. Hoppas bara det inte påverkar spelutvecklingen.

  den maj 24, 2012 kl kl. 00:38 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.