7
kommentarer
God of War: Ascension närmar sig toppen
Av: Joakim Sjöberg, den: 2 maj, 2012 kl kl. 11:43

Vi ville aldrig tro att vår resa fick ett slut i och med Kratos resoluta handlingar i slutet av den tredje installationen i huvudserien av God of War. Den succébemärkta spelserie som gett cinematisk tv-spelsaction en mall att bygga alla efterföljande aspiranter utifrån har ännu inte tappat vårt intresse. Kratos törstande efter våld är fortfarande grund nog för att berätta en historia, inte minst en tagen ur den fallna hjältens mörka förflutna. God of War: Ascension tar oss dit – i jakt på gudastatus.

Idag utannonserade Sony Entertainment officiellt att God of War: Ascension är ett faktum och kommer att släppas som en titel exklusiv till PlayStation 3. Ännu en gång utvecklat av Sony Entertainments Santa Monica-studio kommer vi att sjunka djupare ner i Kratos omänskliga förflutna och följa historien bakom hur en dödlig man kunde slita sig loss ifrån en krigsguds bojor. Todd Papy, spelregissör för titeln, uttalade sig om vad vi har att vänta av ännu en storslagen våldshistoria.

“Ribban är ganska högt satt för den här serien då varje God of War -spel lyckats slå det senaste. Men till skillnad från de tidigare spelen tar vi nu en djupare titt på Kratos plågade förflutna och psyke som fansen inte fått se tidigare. Och med det i kombination med ett omdefinierat spelsätt, ögonbedövande grafik och en fräsch twist på tävlingsspelandet i vårt nya flerspelarläge så kan jag garantera att God of War: Ascension kommer att ge fansen vad de har väntat så otåligt på – och mycket mer.”

För första gången för en God of War-titel så inkluderas möjligheter för både single- och multiplayer spelare kommer att kunna tävla mot varandra i strider både offline och online. Med hjälp av nya vapen och olika spellägen kommer spelare att sättas mot varandra i scenarion som är som tagna direkt ur spelens klassiska enspelarlägen.

Förutom tillägget av multiplayer så baserar sig God of War: Ascension på spelmekanik som är ny för serien. Ett omarbetat strids- och vapensystem, nu mekanik för quick time-event och pussellösningar kommer att se till att God of War: Ascension krossar himmelen och tar God of War-serien förbi dess tak. Kratos har ännu ett berg kvar att bestiga – en resa som vi påbörjar när spelets släpps någongång under nästa år. Stålsätt er för en ny nivå av God of War.


7 Kommentarer

 1. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Spännande! Hoppas det blir bra 🙂

  den maj 2, 2012 kl kl. 14:00 -

 2. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Hade hoppats på ett GoW4 men detta duger gott o väl! 😀

  den maj 2, 2012 kl kl. 14:04 -

 3. Profile photo of Johan32

  Johan32 säger:

  Ja, det var väl egentligen bara en tidsfråga innan vi skulle få se någon mer titel i den här spelserien.

  den maj 2, 2012 kl kl. 17:22 -

 4. Profile photo of Ruincrash

  Ruincrash säger:

  Ska bli mycket intressant att följa utvecklingen av det här spelet. 🙂

  den maj 2, 2012 kl kl. 17:42 -

 5. Profile photo of Stewie

  Stewie säger:

  Tror det här kan bli riktigt grymt.

  den maj 3, 2012 kl kl. 11:06 -

 6. avatar

  Lordofpie säger:

  De får ju se till att stoppa in tillräckligt med ny teknik i spelet för att det ska kännas fräscht, räcker inte enbart med bättre grafik osv. Men det låter ju onekligen som att de utlovar ganska mycket, ska bli spännande att höra Powergamers åsikt om det här sen.

  den maj 3, 2012 kl kl. 11:25 -

 7. Profile photo of Destructoo

  Destructoo säger:

  Det här är ett spel som jag skulle vilja få se lite bilder/videos ifrån, NUUU! 😉

  den maj 3, 2012 kl kl. 15:11 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.