12
kommentarer
Skype lanseras till PS Vita
Av: Xavier Ladu, den: 24 april, 2012 kl kl. 16:06

Ett avtal mellan Sony och Skype har ingåtts vilket betyder att ägarna av PS Vita kommer att kunna ladda ned programmet för videosamtal i framtiden.

Företaget Skype med sitt telefoniprogram må ägas av Microsoft men det hindrar inte Sony från att ha ingått i ett avtal med dem. Exakt vad det kostar mellan parterna och villkoren sägs inte men ägarna av PS Vita kommer från och med den 25:e april att kunna prata med andra personer via Skype.

I sektionen ”Media & AppSocial” på PlayStation Store kommer Skype att finnas tillgängligt för nerladdning och till båda modellerna det vill säga 3G- samt Wi Fi-modellen. Med Skype-credits går att precis som med datorn att ringa samtal till andra typer av enheter och Sony påpekar att vissa spel stänger av funktioner som gör att samtal inte kan tas emot.

Källa: PlayStation Blog


12 Kommentarer

 1. Profile photo of Daniel Green

  Daniel Green säger:

  Låter mycket intressant! 🙂

  den april 24, 2012 kl kl. 16:58 -

 2. Profile photo of Destructoo

  Destructoo säger:

  Skoj att Skype kommer till Vita, men visst känns det lite onödigt. Eller? 🙂

  den april 24, 2012 kl kl. 17:19 -

 3. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Alltid smidigt med Skype, bra att Sony tar till sig av det 🙂

  den april 24, 2012 kl kl. 17:23 -

 4. avatar

  Lordofpie säger:

  Jag tycker det känns lite som desperation från Sony’s håll att slänga in Skype som en app, ihopp om att öka försäljningen av konsolen. Finns betydligt bättre enheter att ringa med om det är just den funktionen man är ute efter. De gör ju allt för att Vitan ska sälja, men de glömmer ju att släppa bra spel? 😮

  den april 24, 2012 kl kl. 18:28 -

 5. Profile photo of Doobie

  Doobie säger:

  Njae, det är väl ballt. Men är det verkligen nödvändigt?

  den april 24, 2012 kl kl. 19:22 -

 6. Profile photo of Catcrawings

  Catcrawings säger:

  Efter vad jag har läst och sett så verkar Vitan faktiskt lite körd.

  den april 24, 2012 kl kl. 20:18 -

 7. Profile photo of Victoria Saade

  Victoria Saade säger:

  Vet inte riktigt om jag tycker det är nödvändigt, vi har ju redan androider och Iphones med Skype så att få en handhållen med Skype känns inte aktuellt med tanke på att Vitan inte tog spelmarknaden med storm. Och som LordofPie säger, ihopp om att öka försäljningen så tror jag att de borde fokusera på något annat.

  den april 24, 2012 kl kl. 20:18 -

  • Profile photo of McDouglas

   McDouglas säger:

   Jag håller med, vad är en ”spelkonsol” egentligen om de inte satsar på att få ut fler speltitlar. Tror inga apps i världen kan rädda vitan om det inte finns några spel på den.

   den april 24, 2012 kl kl. 20:45 -

 8. Profile photo of snyggjonas

  snyggjonas säger:

  Nja nödvändigt skulle jag väl inte heller påstå att det är men vi lever ju i ett samhälle där alla ska göra precis allt som finns tillgängligt för oss att göra. Därför varenda kotte har en twitter, ett instagramkonto, spelar det senaste spelet på telefonen osv. Bara att det ”finns” är tillräckligt för att verkligen alla ska hålla på med det. Arg blir folk också när man inte spelar med i reglerna. -Vadå har du inte Hey Tell?! Du kan skicka röstmeddelanden med din telefon, det måste man ha. Skitsmart ju!

  Tekniken i Vitan finns ju redan där som öppnar upp för att Skype ska funka så det kommer inte som en chock att dom slänger in den funktionen heller.
  Tiden för renodlade spelkonsoler, eller andra enspåriga prylar är nog förbi. Det skulle vara Nintendo då som håller den lågan vid liv i några år till men annars ser det rätt dött ut.

  den april 24, 2012 kl kl. 22:44 -

 9. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Känns också lite överdrivet kan jag tycka.

  den april 25, 2012 kl kl. 07:28 -

 10. Profile photo of Rachelew

  Rachelew säger:

  Det vore ju lite intressant att se hur dealen mellan Microsoft och Sony ser ut, med tanke på att det faktiskt är de som äger Skype.

  den april 25, 2012 kl kl. 11:21 -

 11. Profile photo of Xavier Ladu

  Xavier Ladu säger:

  Skulle inte vilja kalla SOny för desperata. Men snarare så vill de profilera sin konsol som en multimediamaskin som PSP var jämfört med DS. Intressant att DS trots allt gick vinnande ur den striden.

  den april 25, 2012 kl kl. 13:16 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.