1
kommentar
Framtiden möts av Halo 4 och Crysis 3
Av: Anders Sandberg, den: 17 april, 2012 kl kl. 22:55

Med Mass Effect 3 är Sci-Fi hetare än någonsin just nu i spelvärlden. Commander Shepard är visserligen inte den enda rymdhjälten i en high-tech dräkt som vi sett genom åren. Vi har även fått stifta bekantskap med nanokrigaren Prophet från Crysis. Ytterligare en bekant figur är den alltid lika fåordiga Master Chief. Gissa vad? Dem är tillbaka!

Det händer under historiens gång att somliga spel är före sin tid rent tekniskt. Jag minns tydligt när Doom 3 släpptes. Det krävde ett grafikkort med 512MB, men på den tiden fanns det bara 256MB-kort och då gällde det att skaffa två om du ville spela Doom 3. Crysis var också ett spel som utmärkte sig för sin aptit på kraftig hårdvara. När det spelet släpptes fanns det inte många datorer som klarade av att spela det spelet på högsta upplösning, för att ens tala om att kunna spela spelet alls.

Halo släpptes istället till en konsol där själva konsolen ibland kunde ifrågasättas för sin stabilitet. Men när vädergudarna var med dig och alla förutsättningar stämde för att kunna slå på ditt Xbox var det med stor sannolikhet att du spelade Halo. Historien om Halo slutar inte där och inte efter x antal ”finish the fight”. Denna rymdsaga har nu blivit sju spel varav tre som följer huvudserien. Enligt Microsoft har det sålts ungefär 40 miljoner Halo-spel världen och hade det varit en annan serie hade jag ifrågasatt denna siffra, men nu pratar vi om Halo.

Crysis 3 och Halo 4 alltså, två otroligt tunga kommande titlar som många fans världen över sitter och väntar på just nu. I väntan på att ett releasedatum ska komm… men vänta lite. Ett spel har fått releasedatum och det är med stor glädje jag kan informera att först ut den 6 november kommer Halo 4 att släppas världen över. Crysis 3 har ännu inget exakt datum men det väntas att komma till våren 2013. Halo 4 kommer att markera starten på den nya trilogin och Crysis 3 kommer att använda sig av den senast uppdaterade CryEngine 3. Kommer Crysis 3 att bli världens rent tekniskt kraftfullaste spel och kommer 343 Industries förvalta Bungies arv väl? Svaren får vi inom en snar framtid, där möjligheterna ännu är okända.


1 Kommentar

  1. avatar

    Lordofpie säger:

    Måste tyvärr säga att jag inte tror på någon av dessa titlarna. Halo är förbrukat och Crysis har jag aldrig känt något speciellt för. Men sälja, det kommer de ju göra enbart på namnen.

    den april 18, 2012 kl kl. 12:24 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.