Kinect Star Wars

Plattform: Xbox 360
Releasedatum: 2012-04-03
Genre: Action
Utgivare: Microsoft
Utvecklare: Terminal Reality Inc.
PEGI: PG-3
Bra:
• Musiken • Potentialet som systemet för kraften kunde ha haft
Dåligt:
• Grafiken • Kinectstödet • Karaktärerna • Röstskådespelarna • Att spelet är lokaliserat • Kontrollerna • Mini-spelen • En stor besvikelse

Betyg

2.0
VN:F [1.9.22_1171]
Användarbetyg: 1.3
4
kommentarer
Kinect Star Wars
Av: Daniel Green, den: 16 april, 2012 kl kl. 16:18

Som ett riktigt stort fan av Star Wars och allt som har med de gamla originalfilmerna att göra, borde man väl egentligen sett fram emot den här titeln. Dock krossades de allra flesta förhoppningarna att det skulle bli något bra, redan när vi fick se de tidiga videos från spelet redan under förra året. Det utvecklarna, Terminal Reality gjort är att limma ihop två extremt tunga redan befintliga varumärken, Kinect och Star Wars – voilá Kinect Star Wars.

Det man hoppades på var att det skulle vara ett bra Kinect-spel, eller eventuellt att det mot förmodan kunde blivit ett bra Star Wars-spel – som använde Kinect. Tyvärr lyckas inte utvecklarna av den här titeln träffa rätt någonstans, istället har de konstruerat ett sofistikerat system där de skyller dålig spelmekanik och brist på innehåll på att det är ett barnspel och att det inte kan tilltala den vuxna publiken. Men i våra ögon finns det inga ursäkter som kan dölja att det här är ett bristfälligt spel, att de sedan försöker dumförklara våra barn känns bara väldigt lågt. Till att börja med så finns det faktiskt barnspel som kan tilltala vuxna också, vilket den här titeln dessvärre inte gör. Vi kan väl börja berätta att spelet är lokaliserat, vilket inte är så jättekonstigt när det kommer till den här målgruppen. Men i det här fallet ska du förbereda dig på det kanske sämsta röstskådespeleriet du någonsin kommer att höra. Det är så öronen blöder när de svenska amatörerna riktigt dissekerar George Lucas gamla mästerverk och som ett stort fan av Star Wars gråter man hela vägen igenom. Det är faktiskt så illa att man börjar undra vad det är för människor som ställt upp på att förstöra en av filmhistoriens mest episka och storslagna sci-fi berättelse.

Trots det faktum att du hittar ett flertal minispel i titeln, för att inte allra minst nämna den rip-off av Dance Central som utvecklarna bara daskat in i spelet utan att ens tänka sig för. Så är det faktiskt själva kampanjläget som är det bästa spelet har att erbjuda, där du som en nybliven Padawan kastas in i historien och i Jedi-träningen för att bli en av galaxens beskyddare. Kampanjen i sig består av cirka 4-5 timmars huggande och force-puttandes av droids från de ”nya” filmerna och en del Trandoshans, du vet de där ödleliknande humanoiderna, som oftast försörjer sig som prisjägare i en galax långt, långt borta. Men, även fast själva kampanjen är det som egentligen är det som är värt att spela igenom, så ska du veta, innan du ger dig in i den, att den till största del består av löst hopslängda och utpressade handlingar som mycket löst har med filmerna att göra. Spelets stora trumfkort är väl egentligen att du kommer känna igen musiken.

Men det finns potential, eller  snarare, det kunde ha funnits potential. Bara det att utvecklarna tappade det någonstans under vägen fram till slutprodukten. För i vissa enskilda fall, som t.ex. när du först lär dig att behärska kraften och lyfter stenar med hjälp av kraften och dina ”fysiska” händer, då känns det faktiskt lite som att du är lite av en Jedi. Känslan förstörs dock nästan omgående när du tar dig an kampanjen, då de Kinect-rörelserna du precis lärt dig inte riktigt fungerar i pressade situationer där du måste vara snabb. Men eftersom vi recenserat ett antal olika Kinect-titlar vet vi att felet inte ligger i hårdvaran i sig, utan i själva spelet. Då Kinect är en helt underbar kontroll att ha att göra med i spel som t.ex. Dance Central och liknande, det är bara i Kinect Star Wars som rörelserna känns halvdant gjorda.

Om du är ett extremt stor fan av Star Wars som egentligen inte är intresserad av någon kvalitet på dina spel, ja då kanske du kan spela igenom det här bara för att kunna kryssa av det från din lista. Annars, oavsett om du är barn eller vuxen så bör du spara pengarna tills utvecklarna väljer att utnyttja det potential som det här spelet faktiskt kunde ha haft. Som tidigare nämnt finns det stunder då spelet faktiskt börjar kännas lovande, men tyvärr lyckas det inte leverera. Dessutom är vi oroliga att om du inte prövat Kinect tidigare, att det här spelet kommer avskräcka dig samt förstöra Kinects goda rykte. För själva hårdvaran i sig är det absolut inget fel på, det är i det här spelet bristerna ligger.


4 Kommentarer

 1. Profile photo of Destructoo

  Destructoo säger:

  Bra recension! Dock kände jag personligen lite att det inte ens behövdes en recension efter det att man hade sett gameplay från spelet. Verkade väldigt hackigt och inte alls följsamt som alla andra kinecttitlarna.

  den april 16, 2012 kl kl. 16:36 -

 2. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Det är bra att du är ärlig och faktiskt informerar om vilket skräp detta är. Bra skrivet och låt oss hoppas att nästa SW-spel faktiskt erbjuder lite kvalité.

  den april 16, 2012 kl kl. 18:25 -

 3. Profile photo of Stewie

  Stewie säger:

  Det var väl ingen tvekan att det här inte skulle bli årets spel direkt, tycker till och med ni är lite väl snälla i recensionen med tanke på vad andra sidor har skrivit.

  den april 17, 2012 kl kl. 09:52 -

 4. Profile photo of ArtooDetoo

  ArtooDetoo säger:

  Jag har testat det här på den lokala butiken i deras demomonter och SHIT, vad det var dåligt. De som driver butiken kunde inte ens få det att fungera ordentligt med kinect, men det låter ju onekligen som att problemet ligger i mjukvaran i sig och inte i själva kinecten.

  den april 17, 2012 kl kl. 13:28 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.