0
kommentarer
Epic Mickey visar respekt till de äldre
Av: Anders Sandberg, den: 5 april, 2012 kl kl. 09:01

Nyligen utannonserades Epic Mickey 2: The Power of Two, uppföljaren till Warren Spectors senaste verk. Båda dessa spel är till stor del en gigantisk tribut till Disneys magiska värld och all historia som existerar i den. Då känns det samtidigt passande att Epic Mickey: Power of Illusion också har utannonserats.

Innan Sonic The Hedgehog hade gjort entré på Sega Mega Drive fanns det ett spel. I detta spel existerade det en liten men väldigt känd mus. Castle of Illusion Starring Mickey Mouse är det som jag pratar om och det var en av de största titlarna till den konsolen, innan Sonic hade visat sina blåa taggar. Spelet gick ut på att du skulle navigera Musse genom ett magiskt slott där en ond häxa vid namn Mizrabel härskade. Hennes elaka plan var likt Gruntildas (Banjo-Kazooie), att stjäla ungdomen från den unga kidnappade flickan. Självklart är denna ungmö ingen mindre är Mimmi Pigg. Men detta är en historia från 22 år tillbaka i tiden, nutiden ser lite annorlunda ut. Mizrabel befinner sig istället i Epic Mickeys återkommande miljö Wasteland. Här smider hon nya planer och planerar att fly fältet. För att lyckas med detta kommer hon att använda sig av Castle of Illusion för att fängsla klassiska tecknade figurer och stjäla deras färger. Den enda som kan stoppa detta är Musse Pigg och hans trogna pensel och tunnare. Hela detta äventyr kommer du enbart att kunna ta del av på ditt Nintendo 3DS. Spelet kommer att dra nytta av flera av de funktionerna som 3DS erbjuder. En av dessa är att du kan rita en grov teckning av ett föremål, som du sedan drar till övre delen av skärmen för att det där ska kunna omvandlas till ett 3D-föremål i alla rätta färger.

“The original ‘Castle of Illusion Starring Mickey Mouse’ changed the face of video gaming by allowing players to play as Mickey Mouse in a side-scrolling adventure full of dynamic environments,” Warren Spector, vice president and creative director, Junction Point. “We’re honored to be able to pay tribute to this classic video game by creating a title that truly takes advantage of the unique capabilities of the Nintendo 3DS, putting the magic of Disney and the historic Castle of Illusion in the palm of your hands.”

Om du vill ha en nostalgitripp tillbaka till 1990 då Castle of Illusion Starring Mickey Mouse var nytt är du hjärtligt välkommen. Egentligen spelar det ingen roll vad din anledning är för att köpa detta kommande spel till 3DS. Musse Pigg välkomnar alla till Disneys magiska värld, vad du väljer att göra där är upp till dig.


Inga kommentarer

Inga kommentarer än.

Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.