1
kommentar
Från Minecraft till ett döende universum
Av: Anders Sandberg, den: 4 april, 2012 kl kl. 10:25

Svenska spelstudion Mojang har nu utannonserat deras nästa stora titel. Mojang som också är synonymt med mannen Markus ”Notch” Persson och hans spel Minecraft. Han har bestämt sig för att ta steget från legoklossar ut till rymden.

Många människor har säkert funderat på att resa i tiden. Att resa tillbaka för att se historiska händelser på nära håll. Möta andra kulturer som nu inte existerar längre. För att förhindra stora misstag i ditt egna liv. Oavsett vad din anledning är finns det en sak som är säker, vi kan vår historia men framtiden är okänd. Till denna okända framtid kommer Mojangs nya äventyr att ta oss. Spelets nuvarande titel är 0x10c och titeln symboliserar ett fel, ett stort fel. I ett parallellt universum har människor lyckats skapa ett sätt för att kunna frysa ned sig själva i maskiner. Genom att göra detta kan alla som väljer att sova en bestämd tid vakna upp lite senare för att upptäcka en ny framtid. Problemet uppstår när en massiv bugg i systemet orsakar att alla som egentligen skulle sova 0x0000 0000 0000 0001 år nu istället sover 0x0001 0000 0000 0000 år. Detta resulterade i att alla människor vaknar upp och året är 281 474 976 712 644 E.Kr. I denna tid är universum på väg att gå under, här är hoppet borta och mänskligheten hänger på en skör tråd. Välkommen till 0x10c.

Spelet kommer att ha stor fokus på att du ska resa runt i rymden med ett rymdskepp. Detta rymdskepp kommer att vara din utgångspunkt och med hjälp av detta ska du utforska universum. Du kommer att kunna spela spelet både ensam men också via multiplayer mot andra spelare. Multiverse som spelets onlinedel heter kommer med hög sannolikhet att ha en månadskostnad. Summan för detta är ännu inte bestämd utan det utvärderas fortfarande. Om du nöjer dig med att spela själv offline behöver du inte tänka på några extra utgifter. Spelet är fortfarande väldigt tidigt i utvecklingen men Notch hoppas att spelet kommer att få mycket innehåll som gör att spelare vill stanna kvar i detta rymdäventyr.

Något releasedatum är inte aktuellt i nuläget då spelet utvecklas för fullt i skrivande stund. Det ska bli intressant att se vad Notch och hans Mojang kommer att leverera. Självklart kommer det vara mycket fokus på kommande Scrolls som ska kombinera strategispel och kortspel för att skapa en helt ny spelupplevelse. Jag som personligen har spelat Magic: The Gathering i många år kan se tjusningen i denna fusion. Men när det handlar om tidsresor in i en framtid där ljuset är på väg att dö ut, där hoppas jag att det finns en strimma ljus kvar för jag vill se den världen.


1 Kommentar

  1. avatar

    epaaj säger:

    Kan vara intressant. Helt klart något att hålla utkik efter.

    den april 4, 2012 kl kl. 12:56 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.