5
kommentarer
Symphonic Fantasies kommer till Sverige!
Av: Anders Sandberg, den: 28 mars, 2012 kl kl. 20:12

Det har knappt gått en månad sedan jag fick njuta av Level 2 i Stockholm. Det var en fantastisk kväll som var fylld av otroligt vacker och underhållande musik. Jag har personligen lovat att hålla er på PowerGamer.se informerade om kommande spelkonserter. Det är nu med stor glädje jag kan presentera att Symphonic Fantasies kommer för första gången till Sverige!

Förra sommaren var det många människor som njöt av Legends när den konserten spelades i Konserthuset på Hötorget uppe i Stockholm. Om man tog en närmare titt på alla nummer som framfördes kunde man se att det var exakt samma som från Symphonic Legends. Den konserten hade enbart titlar från Nintendospel, nu är det dags för Fantasies att fokusera på något annat. Den konserten kommer istället att fokusera på spel från Square-Enix. Det som utmärker denna konsert är att alla stycken kommer att framföras som sviter. Låt oss säga att det kommer spelas musik från Final Fantasy. Då kommer en sådan svit att innehålla flertalet FF-låtar som är ihopsatta för att skapa ett enda långt stycke med graciös musik. Nu undrar säkert många vilka spel som kommer att dyka upp från Square-Enix skattkista av magiska spel. Jag kan därför avslöja att spelen, vars musik som kommer att framföras under kvällen är Final Fantasy, Chrono Trigger, Chrono Cross, Kingdom Hearts och slutligen Secrets of Mana. Denna konsert har endast framförts tidigare tre gånger, varav en spelades upp live på internet från spelningen i König-Pilsener-Arena, Tyskland. Jag satt bänkad framför datorn den kvällen i september 2009 och jag har lyssnat genom skivan många gånger. Det är utan tvekan en av världens bästa spelkonserter och den kommer nu live till Sverige.

Men vad vore en spelkonsert utan Meet & Greet? Självklart kommer vi att få finbesök i samband med denna spelning. När Distant Worlds kom till Sverige följde seriens kompositör Nobuo Uematsu med för att träffa fans. Den här gången får vi istället nöjet att träffa en annan legend. Skaparen till musiken i bland annat Chrono Trigger och Xenogears kommer att möta fans efter konserten. Självaste Yasunori Mitsuda kommer hit till Sverige för att träffa fans och i ett uttalande är det en förväntansfull kompositör som vi hör.

”Hej alla! Jag räknar nu dagarna till när jag ska få höra den fantastiska orkestern Kungliga Filharmonikerna framföra min musik till Chrono Trigger och Chrono Cross. Jag ser fram emot att möta er alla i Stockholm.”

Biljetterna finns ute nu och det finns gott om fina platser kvar till konserten den 9 juni 2012. Vänta dock inte för länge för man vet aldrig när det tar slut. Om du är en av dem som har tvekat, inte haft råd, inte bokat i tid eller helt enkelt inte orkat ta dig till en spelkonsert har jag bara en sak att säga. Detta är en chans för livet, en chans att få uppleva spelmusik i en av dess vackraste former. Vill du missa detta tillfälle? Nej jag tänkte väl det. Vad väntar du på, skaffa din biljett redan idag!

Källa: Konserthuset.se


5 Kommentarer

 1. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Jag jobbar då och den enda musiken jag kommer känna till är Final Fantasy, så hoppar nog detta och kör på en annan spelkonsert med lite mer spel jag spelat 🙂

  den mars 28, 2012 kl kl. 21:18 -

 2. avatar

  Beethoven säger:

  Biljett bokad. Done deal för min del. 🙂

  den mars 28, 2012 kl kl. 21:31 -

 3. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Beethoven: Jag är glad för din skull! 😀

  den mars 28, 2012 kl kl. 22:12 -

 4. avatar

  Bluefox säger:

  Foxxy: Dags att ta igen.

  Jobbar också =( Pass this time

  den mars 29, 2012 kl kl. 00:03 -

 5. Profile photo of Foxxy

  Foxxy säger:

  Ta igen? Spelen jag inte spelat än menar du? 🙂

  den mars 29, 2012 kl kl. 05:12 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.