Grand Slam Tennis 2

Plattform: Xbox 360, Playstation 3
Releasedatum: 2011-02-10
Genre: Sport
Utgivare: EA Sports
Utvecklare: EA Sports
PEGI: PG-3
Bra:
• Alla fyra Grand Slam-turneringarna • Skoj med alla de klassiska spelarna • flera olika kontrollmöjligheter
Dåligt:
• Skum funktion på svårighetsnivån • Något tunt karriärsläge

Betyg

3.0
VN:F [1.9.22_1171]
Användarbetyg: 3.0
3
kommentarer
Grand Slam Tennis 2
Av: Daniel Green, den: 14 februari, 2012 kl kl. 16:03

Jag har ofta frågat mig själv när jag suttit och spelat Virtua Tennis eller Top Spin, varför inte EA Sports har något Tennis-franchise. Gissa om jag blev förvånad när Grand Slam Tennis 2 låg på skrivbordet en morgon när jag kom till jobbet. Huruvida det är jag som totalt missat det första spelet, eller om det är EA Sports som fatalt misslyckats med marknadsföringen är egentligen inte intressant vid det här laget, nu har jag 2:an i min hand.

Som många av er säkert redan vet vid det här laget är jag kanske inte den allra största sportälskaren här på PowerGamer.se, men jag måste dock erkänna att jag har en förkärlek till just Tennisspel. Personligen har jag arbetat mig genom alla versioner av både Virtua Tennis och Top Spin, vilken den sistnämnda är den personliga favoriten och också den mest korrekta tennissimulatorn som erbjuds på marknaden för tillfället. Så man kan fråga sig här, vart kommer egentligen Grand Slam Tennis 2 in i sammanhanget? Jo, om jag nu gjort min forskning korrekt så ska Grand Slam Tennis 2 vara det enda spelet som innehåller alla fyra Grand Slam-turneringarna. Vilket på sitt sätt kan vara ganska imponerande. Vad spelet dessutom erbjuder är möjlighet att spela som stora legendarer inom sporten, som t.ex. Björn Borg eller John McEnroe med flera.

Till sin fördel har EA Sports gjort spelet väldigt lättillgängligt, man kommer in betydligt snabbare i Grand Slam Tennis 2 mot vad man t.ex. gör i senaste spelet i Top Spin-serien. Spelet erbjuder arcade-kontroller, dvs en knapp för varje slagg. Tack och lov! För EA Sports har också valt att ta in ett system som påminner om skillstick i NHL, något som fungerar helt ok. Men enligt mig inte på ett fullt tillfredsställande sätt. Spelar du på Playstation 3 kan du dessutom ta hjälp av dina Playstation Move-kontroller. Men tillbaks till det faktum att spelet är väldigt lätt att lära sig och bemästra ger det ett plus i kanten, just för att man snabbt efter man stoppat i skivan kan sitta och spela tennis hemma på soffan.

Även fast spelet innehåller fyra hela Grand Slam-turneringar så känns karriärsläget väldigt tunt och kort. Ett annat stort problem spelet lider av är att svårighetsnivån stiger på ett väldigt ”billigt” sätt. T.ex. om du ställer in spelet på den lättaste nivån, så får du köra den första turneringen på den nivån. Men nästa turnering är nästa svårighetsnivå i spelet. Så det spelar alltså egentligen ingen roll vilken svårighetsnivå du väljer att spela på, för om du kör alla turneringarna så kommer du jobba dig genom alla nivåerna. På något sätt känns det här lite slött av utvecklarna att göra på det sättet.

Utöver ett fullt fungerande onlineläge som erbjöd tillfredsställande underhållning när vi testade det, innehåller spelet även ett läge som heter Grand Slam Classics. Där kan du välja att spela scenarion från kända matcher med riktiga legender till tennisspelare. Här ställs du, som sagt, inför olika scenarion där du hoppar in och tar över matchen för att spela till slutet. Mycket spännande och nytänkande spelläge i ett sportspel. Ett annat plus i kanten är att man märker ganska snabbt i spelet att varje spelare faktiskt känns unik. Man ser de olika spelstilarna ganska tydligt och även fast det kanske är mest visuellt man märker av det, tillför det ändå otroligt mycket till helhetsintrycket.

EA Sports Grand Slam Tennis 2 gör trots allt ett mycket tappert försök att ta sig an etablerade titlar som Virtua Tennis och Top Spin, men i slutet av dagen går det inte ens jämföra det mot de sistnämnda titlarna då de inte ens spelar i samma liga. Men med det sagt tycker jag absolut att man ska ta sig en närmre titt på det här om man gillar tennis, för den underhållningen det ger så är det helt klart värt pengarna.


grandslamtennis2_pic01
grandslamtennis2_pic02
grandslamtennis2_pic03
grandslamtenni2_boxart
grandslamtenni2_boxart_search

3 Kommentarer

 1. Profile photo of Tompa

  Tompa säger:

  Jag kan också tycka att tennisspel kan vara ett skapligt kul tidsfördriv. Det här verkar ju dessutom lite mer lättsamt än Top spin, fast mer seriöst än virtua tennis. Så EA kanske har lyckats hitta en bra plats på spelet ändå.

  den februari 14, 2012 kl kl. 16:24 -

 2. Profile photo of Anders Sandberg

  Anders Sandberg säger:

  Jovars, alla har sin lilla sportböjning inom sportvärlden eller hur Daniel? 😉 För övrigt bra skrivet och vi får ta en match någon gång, jag tror säkert att det kan vara kul 🙂

  den februari 14, 2012 kl kl. 17:26 -

 3. Profile photo of Destructoo

  Destructoo säger:

  Jag hade heller ingen som helst aning om att EA hade ett tennisspel.

  den februari 15, 2012 kl kl. 14:35 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.