5
kommentarer
GC 11: Nintendo Wii får ny design
Av: Andreas Rikk, den: 18 augusti, 2011 kl kl. 20:51

Senare i år så fyller den kommersiellt fantastiska Nintendo Wii fem år och efter över 87 000 000 sålda exemplar försöker Nintendo både skapa en ny marknad samt en större hunger på den kvarvarande. En ny design av Nintendo Wii kommer nämligen att lanseras med en strömlinjeformad estetik och en något förändrad konfiguration. Konsolen kommer vara bundlad med Wii Party samt en och planerad release är någon gång under hösten.

Den nya konsolen ska vara designad för att ligga horisontellt, vilket den nuvarande modellen inte är trots att en hel del föredrar det. Något som kommer bidra till en renare design är att ”nya Wii” kommer förlora sin bakåtkompatibilitet och därmed även Gamecubes kontrollutgångar såväl som minneskortsplatser.  Nintendo verkar nästan vara övertydliga kring hur ”strömlinjeformad” konsolen är, vilket för tillbaka tankarna till innan E3 och innan utannonseringen av WiiU, då smygfotade bilder på konceptnamnet ”Steam” dök upp över hela nätet. Det finns därmed stora möjligheter att Stream i själva verket var konceptnamnet på den nya designen och inte Nintendos nästa Generation.

För övrigt verkar det att vi i Europa för en gångs skull får känna oss speciella, då den nya designen hittills enbart är bekräftad för europeisk release.


5 Kommentarer

 1. Profile photo of Destructoo

  Destructoo säger:

  Gillar ju Nintendos nya konfiguration bättre än Sony’s med deras stackars psp som bara blir sämre och sämre. För vem faan vill ha en psp utan Wifi ??? För jag läste att det var det de skulle plocka bort? En PSP utan Wifi har man ingen som helst nytta av överhuvudtaget känns det som.

  den augusti 18, 2011 kl kl. 20:55 -

 2. avatar

  Cornell säger:

  Ganska imponerande försäljningssiffror ändå, förstår inte varför jag läst att det gått dåligt för nintendo? Vad är det de gör fel, för de verkar ju sälja tillräckligt bra ändå?

  den augusti 18, 2011 kl kl. 21:21 -

 3. Profile photo of Johan32

  Johan32 säger:

  Någon som har koll på vilken konsol som sålt allra mest? Är det fortfarande Xbox 360? Känns som om nintendo borde ha skeppat fler enheter vid det här laget.

  den augusti 18, 2011 kl kl. 21:37 -

 4. Profile photo of Andreas Rikk

  Andreas Rikk säger:

  Allra bäst är DS på 147 m, PS2 tätt efter med 144 m. Men Wii är bäst i den här generationen.

  den augusti 18, 2011 kl kl. 22:45 -

 5. avatar

  bassarius säger:

  Cornell: Det har gått dåligt för Wii detta år på grund av valutakurserna (ekonomi är inte min grej, men valutan utanför fallit = får mindre cash import? Tvärtom kanske, men det har med valutan att göra). Det har i alla fall varit en stor bidragande faktor till dålig försäljning om jag förstått det rätt.

  den november 11, 2011 kl kl. 00:13 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.