LEGO Pirates of the Caribbean

Plattform: Xbox 360, PS3, PC, DS, WII, PSP
Releasedatum: 2011-05-13
Genre: Action-äventyr
Utgivare: Disney Interactive
Utvecklare: Travellers Tale
PEGI: PG-3
Bra:
• Jack Sparrow • Väldesignat • Riktigt bra grafik • Drop-in drop-out co-op
Dåligt:
• Fienderna spawnas fortfarande i all evighet

Betyg

4.0
VN:F [1.9.22_1171]
Användarbetyg: 4.4
5
kommentarer
LEGO Pirates of the Caribbean
Av: Daniel Green, den: 23 maj, 2011 kl kl. 15:59

Det var inte speciellt längesedan vi recenserade LEGO Star Wars III: The Clone Wars, men utvecklaren Travellers Tale tyckte ändå att det var dags för ännu en LEGO-release. Den här gången lämnar vi dock den kalla rymden för lite varmare breddgrader och beger oss ut på de böljande blå vågorna i de karibiska farvattnen. LEGO Pirates of the Caribbean kan vid en första anblick kännas lite utvattnat och trött men tillför faktiskt lite nytt blod till LEGO-serierna.

Vi är knappt fem månader in på året och ändå ger Travellers Tale nu ut sitt andra LEGO-spel för året, det första recenserade vi för lite drygt en månad sedan, LEGO Star Wars III: The Clone Wars, vilket inte var en stor succé då det kändes trött, gammalt och väldigt enformigt efter de fem första banorna. Men lagom till releasen av den nya Disneyfilmen så lyckas de klämma ut ännu ett spel i form av LEGO Pirates of the Caribbean som täcker alla fyra filmerna i Pirates of the Caribbean-serien. Spelet ser inte bara betydligt bättre ut än föregångarna i serierna utan presenterar även en hel del ny spelmekanik. Varje film från Pirates of the Caribbean-serien representeras med fem skapligt långa och väldetaljerade banor och precis som med alla andra LEGO-spel utgår man från en central HUB, där du väljer vilka banor du vill spela osv. Vi kan såhär på efterhand säga att det fortfarande faktiskt är beroendeframkallande att samla på LEGO-bitar, även då det kändes lite torrt i det senaste Star Wars-spelet.

Hela spelet känns av någon konstig anledning mer väldesignat än det senaste LEGO-spelet och eftersom Pirates-filmerna i sig är så pass komiskt löjliga, på ett bra sätt, så överförs den känslan på ett galet bra sätt till LEGO. Jack Sparrow har självklart sitt kända lite halvfulla och härligt flummiga kroppsspråk precis som i filmerna, nästan lite skrämmande hur bra Travellers Tales har lyckats fånga det. Banorna är som sagt väldigt väldesignade med en hög kvalitet och på något sätt känns det mycket fräschare än de tidigare spelen, kanske är det den friska havsluften som gör det. De olika banorna består till stor del av en del kluriga pussel som du måste klara för att komma vidare och ibland så kan det vara riktigt svårt, det är absolut inget barnspel ur den aspekten i alla fall. Det är många gånger man fastnar och får stanna upp och klia sig lite i huvudet innan man kommer på hur man ska lösa ett problem för att komma vidare.

Co-op läget som de här spelen kanske är mest kända för är självklart med även i det här spelet och precis som i LEGO Star Wars III: The Clone Wars så har de med det nya vy-läget ”Dynamic”, vilket personligen gör allt lite smårörigt, men funkar helt ok sålänge man spelar ganska nära varandra. Vi kan fortsätta att skriva samma saker om det här spelet som med alla de andra LEGO-spelen, men det vi alla vill ha reda på är om det är bra eller dåligt och något som man hela tiden tänker på när man spelar är, vad snyggt det är. Grafiken är verkligen polerad in i minsta detalj och banornas design slutar aldrig att imponera. Kort och gott ser spelet helt fantastiskt ut och man vill bara spela mer och mer för att se vad för slags banor ska komma härnäst. Även fast inte grafiken är allt i ett spel så förhöjer det verkligen helhetskänslan ett ordentligt högt snäpp i den här versionen.

LEGO-spelen är många och vissa av titlarna kan i dagsläget kännas lite uttjatade, men LEGO Pirates of the Caribbean känns verkligen som en fräsch vindbris på en solig sandstrand någonstans. Spelet funkar för vuxna som för barn och man ska inte skämmas för att spela det även fast man kanske är äldre än vad man borde vara. LEGO-serien överlag känns nu mer mogen och Travellers Tale har på något konstigt sätt lyckats överträffa sig själva ännu en gång, vilket egentligen är skumt då de matar ut så många spel hela tiden. LEGO Pirates of the Caribbean erbjuder en hel del spelglädje för alla som gillar LEGO, äventyr eller plattformsspel och den kombinationen är inget som man blir trött på i första taget.


caribbean01
caribbean02
piratesofthecaribbean_boxart
piratesofthecaribbean_boxart_search
piratesofthecaribbean_boxart

5 Kommentarer

 1. Profile photo of Johan32

  Johan32 säger:

  Blev lite förvånad när jag såg betyget efter att ha läst er recension på det senaste star wars spelet, men det här verkar ju faktiskt ganska lovande. Speciellt när man kollar videos också, gillar hur de lyckats fånga Jack Sparrows gång-stil. 🙂

  den maj 23, 2011 kl kl. 20:36 -

 2. Profile photo of Bazooka

  Bazooka säger:

  Tyckte det här verkade lovande redan när jag såg powergamers intervju med utvecklarna, varju väldigt lite gameplay fast det lilla man såg verkade lite nytt och fräscht.

  den maj 24, 2011 kl kl. 20:26 -

 3. Profile photo of Ravioli

  Ravioli säger:

  Det här verkar ju visserligen vara ett väldigt bra spel, men jag är bara så trött på precis allt som Travellers Tale spyr ur sig hela tiden. Kanske blir ett köp sen när det trillar ner i rea-korgen på coop eller något sådant.

  den maj 26, 2011 kl kl. 15:43 -

 4. Profile photo of RiseofME

  RiseofME säger:

  Har spelat det här och det är faktiskt ett riktigt bra spel, även fast det är lego.

  den maj 27, 2011 kl kl. 14:31 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.