LEGO Star Wars III: The Clone Wars

Plattform: PC, Xbox 360, PS3, Wii, PSP, DS
Releasedatum: 2011-03-25
Genre: Sci-fi action-äventyr
Utgivare: Lucas Arts
Utvecklare: Traveller's Tales
PEGI: PG-3
Bra:
• Fortfarande komiskt • Drop-in/Drop-out co-op
Dåligt:
• Kan bli lite enformigt • Rymdstriderna är svåra att kontrollera • Fienderna spawnas ibland i all evighet • Ibland vet man inte vad man ska göra

Betyg

2.0
VN:F [1.9.22_1171]
Användarbetyg: 3.6
6
kommentarer
LEGO Star Wars III: The Clone Wars
Av: Daniel Green, den: 6 april, 2011 kl kl. 14:57

För längesedan i en galax långt, långt bort fanns det en utvecklare som hette Travellers Tales, som kom på en affärsidé mycket lik den Arla har. Med andra ord gick den ut på att hitta en licens för att sedan mjölka den tills den blev helt torr och tom.

Personligen såg jag fram emot det här spelet och jag ska inte avslöja allt för mycket om mina åsikter riktigt än, men det är ett helt ok spel som dessutom presenterar ett fåtal nyheter till serien. Men räcker det? För att vara helt ärlig så tyckte jag spelet var riktigt skoj de första två till tre timmarna, men sedan försvann den känslan. LEGO Star Wars III är uppbyggt med ett flertal olika kampanjer, som jag vill kalla dem, som följer olika händelser under klonkrigen. När du har klarat ungefär sex banor på en kampanj så har du varvat spelet, men självklart kan du välja att spela de andra kampanjerna också och se resten av historien. Påminner mycket om de tidigare spelen när man först valde den Star Wars-episod man ville spela och sedan valde bana, fast med något annorlunda upplägg.

Varje del av storyn innehåller sex banor och tar cirka två timmar att klara av, efter du är klar får du se eftertexterna. Sen kan du genast hoppa direkt in i spelet och fortsätta nästa del av storyn, men ju fler kampanjer du avverkar desto mer enformigt blir spelet. Det är samma sak om och om igen, visserligen precis som i de tidigare spelen men på något sätt känns det ändå mer torftigt. Vilket egentligen är konstigt med tanke på att den här installationen av serien antagligen är det största spelet, där det finns mest att göra.

Eftersom spelserien egentligen var söndermjölkad redan vid den förra versionen så var Travellers Tales tvungna att ta inspiration från den tecknade tv-serien och inte från de klassiska filmerna, vilket redan där gör att det hela känns ganska utvattnat, även för ett stort Star Wars-fan som mig själv. Sammanlagt hittar du över 18 uppdrag utspritt över flera olika planeter och sammanlagt för de som väljer att spela precis allt så kan du ha upp emot 20-timmar att spela. Men till största delen så kommer det antagligen kännas som ren utfyllnad efter du klarat de första två till tre kampanjerna.

Det är en ganska stor variation av banor i spelet med olika distinkta utseenden, så visst finns det en del att se. Du hittar även en hel uppsjö av finurliga pussel att ta dig an, som de gjort desto svårare genom att hela tiden spawna nya fiender mot dig medans du försöker klura ut hur du ska lösa dem. Vilket är något som efter ett par timmar blir ett väldigt frustrerande moment i spelet. Det som först var rolig variation i speltempot blir bara stressande och irriterande, speciellt eftersom det är så uppenbart att de bara kastar våg efter våg av fiender på dig för att dra ut på speltiden.

Ofta har du heller ingen aning om vad du ska göra för att komma vidare, trots att spelet är riktat mot den yngre målgruppen så lyckas de ändå med konststycket att förvirra även den mest erfarne gamern. En ny fräsch vind i serien är strategielement där du får bygga baser för att ta över landområden och försvara de områden du redan errövrat. Det här fungerar bra och de har löst det på ett skapligt smidigt sätt, men det är alldeles för lite för att det ska lyfta serien ett ytterliga snäpp, tyvärr. Vad vore ett Star Wars-spel utan rymdstrider? Visst innehåller spelet en hel del rymdstrider men de faller i stället på bristfällig kontroll, i viss grad så illa så att det inte alltid ens känns som att det är du som styr skeppet över huvudtaget.

Det som höjer upp spelet är samma sak som alltid höjt de andra spelen, drop-in/drop-out co-op. Vilket ger kompisen brevid dig i soffan chansen att hoppa in och hjälpa dig, men tyvärr är det nog också det enda som höjer spelet efter man spelat igenom ungefär hälften. De tidigare spelen hade de klassiska och vid det här laget kultförklarade filmerna bakom sig, som bara av den anledningen gjorde att man ville spela igenom de tidigare versionerna. Men LEGO Star Wars III erbjuder endast en handling från en tecknad tv-serie som inte ens är speciellt bra till att börja med och det räcker tyvärr inte för att vi ska bli imponerade.

LEGO Star Wars III: The Clone Wars erbjuder en del nyheter men det faktum att serien är totalt söndermjölkad lyser starkare än någon annan stjärna i den där galaxen lång, långt bort. Om du är sugen på ett LEGO Star Wars-spel så bör du hålla dig till de äldre titlarna och det säger jag med sorg i mitt hjärta då jag alltid tyckt att spelen lyfts av sin charm och lättsamhet, men den senaste installationen känns bara som en upprepning av allt. Om du är ett stort Star Wars och LEGO-fan så kan du köpa det om ett par månader när priset gått ner lite, för trots allt är det ett helt ok spel, men det är inte värt fullpris då det egentligen inte tillför något nytt alls till spelserien.


Nya rapporter talar om att mannen bakom Far Cry 2 och Splinter Cell lämnat realistiska shooters bakom sig för att i framtiden istället bidra…

Trots att samtliga Star Wars-filmer har dykt upp i Lego Star Wars-serien, verkar inte den ha gjort sitt. Activision som bekräftat ett tredje spel…

LEGO_sw3cw_boxart
LEGO_sw3cw_boxart_search
LEGO_sw3cw_pic01
LEGO_sw3cw_pic02

6 Kommentarer

 1. Profile photo of Andreas Rikk

  Andreas Rikk säger:

  Inte det betyget jag förväntade mig efter predikan i podcasten. Haha, rolig inledning dock! Gillas!

  den april 6, 2011 kl kl. 19:21 -

 2. Profile photo of Daniel Green

  Daniel Green säger:

  Nä, jag förvånade mig själv lite faktiskt. Men när vi spelade in podcasten hade jag suttit i lite drygt 5-timmar kanske, om ens det. Då efter att precis ha upptäckt alla nyheterna mot de tidigare spelen så förväntar man sig att det ska fortsätta på samma sätt, men så vart inte fallet. Skulle nog vilja säga att jag skulle nöjt mig med att klarat av cirka 20-30% av spelet. För resten är bara långtråkig repetition. Tyvärr, får jag väl slänga in också eftersom jag faktiskt såg fram lite emot det här.

  den april 6, 2011 kl kl. 19:51 -

 3. Profile photo of Andreas Rikk

  Andreas Rikk säger:

  Inget achievement-horande med andra ord.

  den april 6, 2011 kl kl. 20:11 -

 4. Profile photo of Johan32

  Johan32 säger:

  Personligen gillade jag de allra första LEGO Star Wars-spelen som kom, men nu när de mjölkat serien så förbannat länge som de gjort så hade jag knappast förväntat mig ett högre betyg än vad det fick.

  den april 6, 2011 kl kl. 23:23 -

 5. Profile photo of Tompa

  Tompa säger:

  Har testat demot och det lilla man får se där verkar ju helt ok. Men kan tänka mig att det blir lite samma sak om och om igen i längden.

  den april 7, 2011 kl kl. 16:37 -


Du måste vara inloggad får att posta kommentarer.


.